Werken met waterstof biedt unieke kansen voor juridische koplopers

Onze samenleving is bezig met een verduurzamingsslag. Zowel bedrijven als particulieren onderzoeken hun ecologische voetafdruk en zoeken naar mogelijkheden voor schone energie. Waterstof neemt een steeds groter aandeel in binnen deze energietransitie. Voor ambitieuze juristen biedt Brunel volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen tot juridisch Waterstof Specialist; een rol waar carrièrekansen én bijdragen aan een groenere wereld hand in hand gaan.

Delen:

Waarom waterstof?

Om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te behalen, moet de CO2-uitstoot drastisch worden teruggedrongen. Waterstof zal hier -net als zonne- en windenergie- een belangrijke bijdrage aan leveren. In plaats van achter de markt aan te lopen, heeft Brunel de keuze gemaakt om de voortrekkersrol in deze transitie te nemen. We hebben samen met New Energy Business School een unieke post-hbo Waterstof ontwikkeld, waarmee (nieuwe) specialisten van Brunel en haar relaties zich kunnen ontwikkelen tot Waterstof Specialist.

Waterstofprojecten voor juristen

Voor de komende vijf jaar staan er al veel waterstofprojecten op de agenda. De verwachting is dat er in 2030 in Europa 350 waterstofprojecten lopen met een subsidiewaarde van 500 miljard Euro. Voor veel van die initiatieven zullen bestemmingsplannen geregeld moeten worden, omgevingsvergunningen moeten worden opgesteld en aanpassingen moeten worden gedaan.

De juristen die de opleiding tot Waterstof Specialist volgen, zijn vooral werkzaam in de ruimtelijke ordening, het omgevingsrecht en het contracten- en privaatrecht. Voor juristen met deze specialismes is de opleiding een logische keuze. Zij zullen in de toekomst steeds vaker met waterstof te maken krijgen. Als jurist kan je uiteindelijk geen goede beslissingen nemen over de toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving, als je niet exact weet waar het over gaat. Of het nou gaat om het maken van plannen of dat er contracten afgesloten moeten worden.

Carrièrekansen

Een obstakel voor deze ambitieuze waterstofprojecten is het gebrek aan juridisch specialisme binnen het vakgebied van waterstof. Doordat dat gebied relatief onbekend is, ontbreekt er kennis en ervaring én is er onvoldoende plek om deze kennis en ervaring op te doen. Dit zorgt ervoor dat het succes van waterstofprojecten in het geding komt. Het ontbreekt simpelweg aan voldoende deskundige juristen die in staat zijn om werk van goede kwaliteit te leveren.

In onze negen maanden durende opleiding komen specialisten met een technische en een juridische achtergrond wekelijks (online) samen om alles te leren over waterstof. De volledige waardeketen binnen waterstof wordt behandeld en regelmatig vinden er site visits plaats naar innovatieve waterstofprojecten op het gebied van opwekking, mobiliteit en infrastructuur. Ook heeft de leergang key note sprekers op het gebied van waterstof en energietransitie op het programma staan. Naast dit kennisaanbod, biedt de opleiding soft skills trainingen op het gebied van onder andere persoonlijk leiderschap, beïnvloedingsvaardigheden en stakeholdermanagement.

Meer weten!

Ben jij een ambitieuze jurist die graag bijdraagt aan een groenere toekomst én een unieke carrièrekans met beide handen aangrijpt? Kom dan vrijblijvende in contact met ons om te onderzoeken waar er kansen voor jou liggen.

Bas van den Dool
b.van.den.dool@brunel.net
+31 6 13 54 56 89

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven