‘Wij vinden het onze plicht om iets tegen de kritieke situatie in Polen te doen’

De Groningse rechtenstudenten Anna Walczak (Polen), Zuzanna Uba (Polen), Elene Amiranashvili (Georgië) en Tekla Emborg (Denemarken) organiseren een festival over de rechtsstaat in Polen.

Delen:

“Wij vinden dat het onze plicht is om de kritieke situatie in Polen te begrijpen en er iets tegen te doen – niet alleen als EU-burgers, maar vooral als studenten International and European Law”, was volgens een interview op de website van de Groningse faculteit hun conclusie na een online lezing van bijzonder hoogleraar recht en politiek in de internationale betrekkingen John Morijn. Met als resultaat: het Our Rule of Law festival, dat op 17 en 18 september zal plaatsvinden.

Tijdens het festival staat de rechtsstaat in de Europese Unie centraal, “met bijzondere aandacht voor Polen, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de onafhankelijkheid van de media.” De vier studenten hebben volgens de website “een bijzonder aansprekend en uniek programma neergezet.”

Lees hier het volledige artikel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven