‘Wij vinden het onze plicht om iets tegen de kritieke situatie in Polen te doen’

De Groningse rechtenstudenten Anna Walczak (Polen), Zuzanna Uba (Polen), Elene Amiranashvili (Georgië) en Tekla Emborg (Denemarken) organiseren een festival over de rechtsstaat in Polen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

“Wij vinden dat het onze plicht is om de kritieke situatie in Polen te begrijpen en er iets tegen te doen – niet alleen als EU-burgers, maar vooral als studenten International and European Law”, was volgens een interview op de website van de Groningse faculteit hun conclusie na een online lezing van bijzonder hoogleraar recht en politiek in de internationale betrekkingen John Morijn. Met als resultaat: het Our Rule of Law festival, dat op 17 en 18 september zal plaatsvinden.

Tijdens het festival staat de rechtsstaat in de Europese Unie centraal, “met bijzondere aandacht voor Polen, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de onafhankelijkheid van de media.” De vier studenten hebben volgens de website “een bijzonder aansprekend en uniek programma neergezet.”

Lees hier het volledige artikel.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top