Wil jij je inschrijven voor een specialisatie bij de Raad voor Rechtsbijstand?

Wil jij je inschrijven voor de specialisaties zoals de RvR deze heeft geformuleerd zodat je op toevoegingsbasis kunt gaan werken? Dan moet je voldoen aan een aantal deskundigheidseisen. Voor een aantal rechtsgebieden betekent dit, dat je een basisopleiding moet volgen. Een groot aantal basisopleidingen kun je bij OSR juridische opleidingen vinden, zoals arbeidsrecht, huurrecht, personen- en familierecht, sociaal zekerheidsrecht en vreemdelingenrecht.

Basisopleidingen bij OSR juridische opleidingen

Voor deze, en nog een aantal andere rechtsgebieden, organiseert OSR een of twee keer per jaar een basisopleiding. Opleidingen waarin de docenten samen met jou een gedegen basis leggen op een bepaald rechtsgebied, zodat jij de kennis en vaardigheden direct in de praktijk kunt brengen.

Basisopleiding arbeidsrecht

Wil jij kennismaken met de basis van het arbeidsrecht? Dan is deze vierdaagse basisopleiding iets voor jou! In de opleiding komen de drie fundamentele pijlers van het arbeidsrecht aan de orde: arbeidsverhoudingen & arbeidsovereenkomsten, ziekte en re-integratie en beëindiging en ontslag. Docenten verrijken de lesstof met actuele praktijkvoorbeelden en door cursisten aangedragen casussen.

De basisopleiding gaat op 24 mei weer van start!

Meer informatie >

Download de brochure >

Basisopleiding huurrecht

Tijdens deze basisopleiding gaan de docenten in op de belangrijkste algemene begrippen en (procesrechtelijke) aspecten die binnen het huurrecht woonruimte en bedrijfsruimte van belang zijn. Met de juiste basiskennis kun je jouw cliënten goed en deskundig adviseren over veel voorkomende huurrechtelijke kwesties. Het huurprijzenrecht komt op de laatste lesochtend aan bod. De slotmiddag is gereserveerd voor de praktijk. Hierin komen alle actuele thema’s en ontwikkelingen aan bod.

De basisopleiding gaat op 31 mei weer van start!

Meer informatie >

Piketcursus psychiatrisch patiëntenrecht

Deze vierdaagse specialisatiecursus bereidt jou voor op de complexe en soms weerbarstige praktijk. Vanzelfsprekend komen het juridisch kader en de nieuwe wet- en regelgeving rondom de WVGGZ en WZD en de samenhang tussen deze wetten aan bod. Ook wordt de veranderde rechtspositie van de psychiatrische patiënt belicht. Achtergronden zoals ziektebeelden, medicijnen, de rol van de psychiater en de omgang met psychiatrisch patiënten en communicatieve vaardigheden komen aan de orde.

De piketcursus gaat op 4 september weer van start!

Meer informatie >

Basisopleiding personen- en familierecht (vernieuwd!)

Leer snel de belangrijkste basisbeginselen van het personen- en familierecht. In deze praktische opleiding is veel tijd ingeruimd voor de actualiteit, zodat je direct in de praktijk met het geleerde aan de slag kunt. Het echtscheidingsprocesrecht, huwelijkvermogensrecht en alimentatierekenen komen uitgebreid aan de orde! De opleiding bestaat uit drie lesdagen, tussendoor doe je nog een huiswerk opdracht.

De vernieuwde basisopleiding gaat op 18 september weer van start!

Meer informatie >

Basisopleiding sociaal zekerheidsrecht

In vier verschillende modules komen de belangrijkste pijlers van het rechtsgebied aan bod: inkomen; arbeidsongeschiktheid; sociale voorzieningen; procesrecht. Met de kennis en kunde die je tijdens deze intensieve en praktijkgerichte opleiding opdoet, ben je in staat om zelfstandig te adviseren en te procederen in de meest voorkomende kwesties in het sociale zekerheidsrecht.

De basisopleiding gaat op 4 september weer van start!

Meer informatie >

Download de brochure >

Basisopleiding voor de vreemdelingenpraktijk (leergangen vreemdelingen- en vluchtelingenrecht module A, B en C)

Deze basisopleiding bestaat uit de Leergang vreemdelingenrecht Module A en B en de Leergang vluchtelingenrecht Module C. Tijdens deze vijfdaagse leergang, Module A en B, leer je hoe je in veel voorkomende reguliere vreemdelingenzaken tot een oplossing kunt komen. Dit doen we door onder andere in te gaan op de rechtsbronnen en systematiek van de vreemdelingenwet en regelgeving, op processtrategieën en actualiteiten binnen het vreemdelingenrecht.

Wil je je daarnaast toeleggen op het asielrecht? Dan volg je ook Module C. Deze biedt OSR een keer per jaar aan!

De leergang module A en B gaat op 13 september weer van start en module C volgt op 8 december!

Meer informatie module A en B >

Meer informatie module C >

Basisopleiding algemeen bestuursrecht (awb)

De Raad vereist een gedegen voorkennis van het algemeen bestuursrecht voor je aan de specialisatie vreemdelingenrecht kunt beginnen. Heb je geen minor of major bestuursrecht in de beroepsopleiding gevolgd of alleen een minor voor 2021, dan moet je eerst de basisopleiding algemeen bestuursrecht bij OSR volgen. Tijdens deze driedaagse opleiding bespreken de docenten de Algemene wet bestuursrecht, de Awb bezwaarschriftprocedure en de beroepsprocedure bij de bestuursrechter. Je leert analyseren, motiveren en adviseren op het terrein van het materieel en formeel bestuursrecht.

De basisopleiding gaat op 27 september weer van start.

Meer informatie >

Download de brochure >

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven