Willem van Rees (Baker McKenzie) is advocaat en dj

Willem van Rees is als advocaat gestart bij Baker McKenzie Amsterdam. Daarnaast is hij ook dj. Een vreemde combi? Willem vindt van niet.

Delen:

Willem van Rees studeerde in 2022 af  aan de VU en EUR op Ondernemingsrecht en Internet, Intellectuele Eigendom en ICT, en wordt in februari 2023 beëdigd als advocaat. Hij werkt bij Baker McKenzie Amsterdam in het Banking & Finance-team.

Gefeliciteerd met de start bij Baker McKenzie. Heb je het druk? Heb je naast je werk nog tijd voor andere dingen?
Dankjewel! Het is zeker druk, maar vooral ook heel leuk en gezellig bij Baker en in het Banking & Finance-team. Het was even wennen van studeren naar werken en het opnieuw indelen van je tijd, maar tegenwoordig zorg ik ervoor dat ik tijd heb voor leuke dingen naast werken. Ik ben namelijk ook dj, tijdens mijn studie verdiende ik hier mijn geld mee. Nu doe ik het alleen nog selectief en echt voor mijn plezier, ik kies de feesten die de krenten in de pap zijn. Daarnaast sport ik graag, ik hoop volgend jaar mijn eerste marathon te lopen. 

Dus van muziek naar het recht. Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Eigenlijk was het niet echt een ‘besluit’. Ik ben met rechten begonnen, omdat ik eigenlijk echt niet wist wat ik wilde studeren. Met twee ouders die ook rechten hebben gestudeerd, besloot ik hun pad te volgen. Ik kon altijd nog iets anders gaan doen, was een beetje de gedachte. Maar gaandeweg werd mijn enthousiasme steeds groter en bleek ik helemaal op mijn plek te zijn. Ik kwam er achter dat rechten niet alleen draaide om strafrecht, maar ook om actuele onderwerpen zoals de regulering van cryptocurrency. Het leek me leuk om daarover te adviseren en dit af te wisselen met het maken van deals. Zo kwam ik bij Banking & Finance uit. Dit lijkt heel anders dan het draaien van muziek, maar de advocatuur is in zekere zin te vergelijken met dj zijn. Bij het closen van deals moet je er echt aan staan en kan je geen fouten maken. Na afloop voel je een bepaalde rust en voldoening. Bij het draaien van een dj set is dit niet anders.

Wat vind je het leukste tot nu toe?
Dat ik bij Baker zo snel het vertrouwen krijg om zelf direct met cliënten te schakelen. Zo mocht ik deze week voor het eerst bij een cliënt op de koffie om een aantal documenten te laten tekenen. Heel tof om meteen echt in het veld te staan.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Bij Baker McKenzie Amsterdam werken veel jonge mensen. Baker was me meteen bijgebleven na mijn bezoeken aan diverse kantoren. Het is een sociaal en gezellig kantoor. Ons team, de mensen en de omgeving zijn het waard om hard voor te werken. Er is een platte structuur en de partners zijn heel toegankelijk. Dat heb ik bij andere kantoren ook wel anders gezien. En er zit een opvallend groot aantal Rotterdammers bij Baker, waar ik ook vandaan kom. Niet lullen, maar poetsen dus, dat past ook bij mij.

Met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Hier kies ik heel graag voor Idris Elba. Naast dat hij een fantastische acteur en regisseur is, heeft hij net als ik een dj-carrière. Ik wil heel graag aan hem vragen hoe hij het serieuze altijd met zijn dj-carrière heeft gecombineerd. Lijkt me fantastisch om over zijn leven te horen.

En tot slot: Rotterdam of Amsterdam?
Mooie vraag! Ik kies voor beide. Amsterdam qua stad en mogelijkheden in die stad. Lekker eten, uitgaan, de sfeer buiten. Rotterdam qua mensen en cultuur. Ik ben toch een geboren en getogen Rotterdammer en identificeer me meer met de Rotterdamse houding. Rotterdammers zijn over het algemeen net wat nuchterder, haha. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven