Yaşar Bayram (Damsté) besmet met het advocatenvirus

Delen:

Yaşar Bayram had aanvankelijk politieke ambities. “Na een studentstage gelopen te hebben bij een (middel)groot advocatenkantoor was ik helemaal om.” Nu werkt hij bij Damsté advocaten – notarissen en heeft hij al een schikkingsonderhandeling mogen doen met de advocaat van de wederpartij.

Yaşar Bayram (28 jaar) is op 22 augustus 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij Damsté advocaten – notarissen. In december 2017 heeft hij de masters Ondernemingsrecht (met specialisatie Intellectueel Eigendomsrecht) en Strafrecht afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is in september 2018 gestart met de Beroepsopleiding Advocaten.

Maar je had eerst dus politieke ambities?
Ja, tijdens mijn middelbare-schoolperiode en aan het begin van mijn studententijd. Toen ik begon met studeren ben ik daarom lid (en later ook voorzitter) geworden van de staatsrechtelijke studievereniging Politikon. Via Politikon heb ik veel advocaten en advocatenkantoren leren kennen die mij uiteindelijk hebben besmet met het advocatenvirus. Na een studentstage gelopen te hebben bij een (middel)groot advocatenkantoor was ik helemaal om. De advocatuur is mij op het lijf geschreven.

Heb je hier toen met je master rekening mee gehouden?
Na de studentstage wist ik dat ik advocaat wilde worden. In de masterfase heb ik daar dan ook zeker rekening mee gehouden door onder meer hogere cijfers te halen voor de mastertentamens. Naast de studie vulde ik mijn vrije tijd ook met (studiegerelateerde) nevenactiviteiten.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Door mee te gaan op kantoorbezoeken met verschillende studieverenigingen, deel te nemen aan business courses en parttime te werken bij twee grote (internationale) advocatenkantoren. Op deze manier leer je veel verschillende advocaten en advocatenkantoren kennen. Bij het solliciteren kon ik hierdoor goed afwegen welke kantoren het beste bij mij passen.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Naast het bovengenoemde ben ik ook werkzaam als bestuurder van een culturele stichting uit de woonplaats van mijn ouders. Deze stichting zet zich onder meer in voor de emancipatie van etnische minderheden in die regio.

Waarom heb je voor Damsté gekozen?
Net in de periode nadat ik was afgestudeerd, was Damsté op zoek naar een advocaat-stagiaire IE, ICT & Privacy. Omdat ik van mening was dat een middelgroot kantoor bij mijn persoonlijkheid past, heb ik gesolliciteerd. De klik die ik had tijdens mijn sollicitatiegesprekken, de hoge mate van verantwoordelijkheid die je bij Damsté krijgt, de waarde die Damsté hecht aan ondernemendheid en de nuchtere mentaliteit van de medewerkers bij Damsté, gaven voor mij de doorslag.

En valt er ook iets tegen?
De eerste periode moest ik erg wennen aan het fulltime werken.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Mijn gouden tips zijn: durf, werk hard, loop stages en wees vooral niet bang om fouten te maken. Vergeet daarnaast niet om ook te genieten van je studententijd.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Studeren in het buitenland. Tijdens de studie wilde ik graag een semester in Taiwan studeren. Door verschillende omstandigheden is dat helaas niet gelukt. Daar baal ik nog steeds van!

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven