Yumei Sanders (Baker McKenzie) heeft de fiscaliteit ontdekt

Delen:

Yumei Sanders heeft tijdens haar master meerdere stages gelopen bij verschillende kantoren, om op die wijze te ontdekken welk kantoor en welke afdeling het meest passend is. Ze werkt nu bij Baker Mckenzie en hoopt er nog lang te kunnen blijven.

Yumei Sanders (24 jaar) werkt sinds 1 april 2020 bij Baker McKenzie als fiscalist-stagiaire op de afdeling Direct Tax. Zij is in 2020 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Daar heeft Yumei de master Fiscaal Recht afgerond en heeft zij haar civiel effect behaald.

Wanneer heb je besloten dat je fiscalist wilde worden?
Tijdens de bachelors Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht had ik nog niet direct het idee dat ik graag fiscalist wilde worden. Dat veranderde in de masterfase omdat ik toen verschillende fiscale stages heb gedaan. Hierdoor kreeg ik een goed beeld hoe de theorie, waar je voornamelijk tijdens je studie mee in aanraking komt, uiteindelijk werkt in de praktijk. Voor mij werd het toen duidelijk dat ik later graag in de fiscaliteit zou willen werken.

Heb je daar tijdens je studie toen rekening mee gehouden?
Ja, ik heb met name tijdens de master meerdere stages gelopen bij verschillende kantoren, om op die wijze te ontdekken welk kantoor en welke afdeling het meest passend is. Ook ben ik bij de studievereniging voor fiscaal recht binnen verschillende commissies actief geweest om mij nader te verdiepen op de arbeidsmarkt en om op een laagdrempelige (en gezellige) wijze met verschillende kantoren in aanraking te komen. Overigens was niet alles tijdens mijn studietijd fiscaal gerelateerd. Zo was bijvoorbeeld mijn allereerste stage een recruitmentstage bij Aegon (die ook erg leuk was).

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Afgelopen jaren heb ik als stagiair al verschillende leuke momenten meegemaakt. Op inhoudelijk vlak vond ik het meegaan naar een bespreking met de cliënt en het meeschrijven aan een ‘tax alert’ erg leuk en leerzaam. Daarnaast was ik werkstudent in de periode dat het jaarlijkse winterfeest van Baker McKenzie plaatsvond. Tijdens dit winterfeest organiseren de mensen die dat jaar zijn aangenomen een cabaretvoorstelling voor het hele kantoor. Dit was natuurlijk erg leuk. Stiekem vind ik het ook wel fijn dat ik hier al een keer bij ben geweest, zodat ik ook weet wat mij dit jaar te wachten staat!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Eerlijk gezegd ben ik blij met de verschillende keuzes die ik afgelopen vier jaar heb gemaakt en heb het idee dat er een juiste ‘study-life-balance’ is geweest. Achteraf gezien had ik misschien wel vaker en langer naar het buitenland gewild.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Natuurlijk het liefst nog steeds bij Baker McKenzie!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Toen ik begon aan mijn student-stage bij Baker McKenzie heb ik veel geleerd, doordat je veel verantwoordelijkheid krijgt en op een leuke manier ‘in het diepe wordt gegooid’. Ik vond het erg prettig dat je snel wordt opgenomen in het team en wordt betrokken bij zowel inhoudelijke zaken als sociale activiteiten. Baker McKenzie is een toonaangevend advocatenkantoor, dat is gevestigd in meer dan veertig landen, met een grote (inter)nationale taxpraktijk. Toch is de sfeer op kantoor juist erg persoonlijk en wordt er gewerkt in hechte teams. Deze combinatie was voor mij de reden om na mij student-stage en werkstudentschap met veel plezier te solliciteren bij Baker Mckenzie.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven