Zakelijk een auto of laadpaal leasen

De populariteit van elektrisch rijden blijft gestaag toenemen. Steeds meer mensen leasen zakelijk of private, of kopen een elektrische auto. Dit zorgt er logischerwijs voor dat de vraag naar laadpalen meestijgt. De overheid onderneemt veel stappen in het promoten van elektrisch rijden waaronder het plaatsen van laadpalen. Er ontstaat zo geen laadtekort waardoor elektrisch rijden zo aantrekkelijk mogelijk blijft. Wil jij een eigen laadpaal, maar vind je het een iets te grote investering? Dan is het mogelijk om deze zakelijk te leasen!

Delen:

Zakelijk laadpaal leasen

Het is bij Groenopladen.nl mogelijk om een laadpaal aan te schaffen of juist zakelijk te leasen. Ondernemers halen extra voordeel uit zakelijk leasen wanneer de kosten van een laadpaal lager zijn dan de opbrengsten. hierdoor is het mogelijk om geld te verdienen aan een laadpaal op eigen terrein. Daarnaast doe je ook klanten, relaties en medewerkers met een elektrische auto een groot plezier door het aanbieden van een laaddienst.

Aangescherpte regeling laadpalen

Er komen steeds meer regelingen omtrent laadpaaldekking op parkeerplaatsen. Het is vanaf 2025 wettelijk verplicht bij alle panden die beschikken over 10 of meer parkeerplaatsen, minimaal 10% van deze plaatsen te voorzien van een laadpaal. Afhankelijk van welke laadpaal je kiest, kan dit een flinke investering zijn. Het zakelijk leasen van een laadpaal vereist zo’n investering niet en hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken over het onderhoud – dit doet Groenopladen voor jou.

Zakelijk elektrische auto leasen

LaadpaalEr zijn ook voordelen te halen uit het zakelijk leasen van een elektrische auto. Het aantal leaseauto’s is in de afgelopen tijd wel flink teruggelopen, dus de mogelijkheden moet je bespreken met je werkgever. Als je wel een zakelijke leaseauto kunt krijgen,  dan kan je in overleg met je werkgever een laadpaal thuis laten installeren en de laadkosten vergoed krijgen.  Leg het verbruik in kWh en het geldende tarief samen vast. Zelf hoef je niks bij te houden, de verrekening van de laadkosten kan je geheel automatisch laten verlopen.

Wanneer je de kosten wilt verhalen bij je werkgever, moeten de laadpas én het laadstation geregistreerd staan op zijn naam. De (installatie)kosten mogen onbelast worden vergoed door je werkgever. In veel gevallen worden deze kosten opgeteld bj de maandelijkse leasekosten. De laadpaal is binnen ongeveer vier jaar afgeschreven en hij mag in veel gevallen aan het eind van de leaseperiode gewoon blijven staan!

Er zitten dus veel voordelen aan het zakelijk leasen van elektrische auto’s en laadpalen. Wanneer haal jij er een?

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven