Zes dagen per week meters bier atten is een gedegen voorbereiding op je toekomst

Delen:

beeld: Depositphotos

Zes dagen per week bij de toko hangen en meters bier atten is geen tijdsverspilling. Het kweken van een lever ter grootte van een aubergine is niet dom, het is een gedegen voorbereiding op je toekomst waar geen cv tegenop kan, zo concludeert rechtenstudent Eline Duyvis op grond van haar student-stage.

Maandag

Een kort geding wordt verloren, waardoor er volgende week getuigenverhoren zullen plaatsvinden. Klein leed in de wandelgangen van het hof is wat volgt. Er wordt gevloekt. Het verlies an sich is echter nog niet het grootste drama. Een advocaat moet zijn vrouw bellen om te vertellen dat de vakantie naar Tokyo volgende week niet door kan gaan. Het Park Hyatt Hotel wordt geannuleerd en er moet stoom afgeblazen worden in de kroeg. Wanneer het verdriet verdronken is, durft de advocaat naar huis. Taxi’s rijden voor. Ik zeg “tot morgen” en vervolg mijn pad richting de burgerrups.

Dinsdag

Een feestelijke dag is aangebroken. Een medewerker wordt beëdigd tot advocaat en dat moet gevierd worden. De drank staat koud, de cateraar is langs geweest, de plantjes hebben water gekregen en er hangen vlaggetjes aan de muur. Niet zonder reden: de familie van de jonge advocaat is uitgenodigd op kantoor, zodat zij kunnen zien waar hij de komende jaren zijn dagen (en nachten) zal spenderen. Het doet mij denken aan een open dag van mijn middelbare school. ‘Ach, wat is het hier geweldig. En wat is die docent Duits toch een ontzettend aardige man’, zag je de ouders denken. Yeah right…

Woensdag

Wanneer de schoonmaakster de laatste glazen opruimt, komt er een vonnis binnen. “YEAAAH.” “We’ve won!!!” “Yessss!” Mannen beginnen op hun borst en op bureaus te slaan. De rest van het kantoor ontwaakt plots, terwijl ik me bedenk hoe wonderlijk het is dat er nog mensen zijn die niet in de evolutietheorie geloven. “Woensdag gehaktdag en champagnedag!”, wordt er door de gangen geschreeuwd.

Donderdag

De studievereniging uit Groningen komt op kantoorbezoek. Jasje dasje, zijscheiding in het haar. Alles om indruk te maken en een middelmatig juristenleventje te voorkomen. Want daar moet je toch niet aan denken! “Oh my God, Flo, zijn dat zalmhapjes? Geef me er meteen maar even twee. Ja, zo’n retourtje Groningen kost ook niet niks, hoef ik vanavond in ieder geval niet meer te eten. Iemand nog een glaasje wijn?”

Vrijdag

Het leven van een advocaat valt niet mee. Godzijdank is het bijna weekend en kan er weer aan het zwembad gelegen worden. Dit moet natuurlijk gevierd worden met… de vrijmibo!

Kortom, een student-stage lopen bij een advocatenkantoor is een goede manier om te proeven of de advocatuur wellicht iets voor je is.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven