Zo gestroomlijnd mogelijk organisatieontwikkeling doorvoeren

Organisatieontwikkeling is een discipline die groei van organisaties wil realiseren. Organisatieontwikkeling kan betrekking hebben op marketing, ontwikkeling van producten en diensten, leiderschapsontwikkeling en de verbetering van efficiëntie, kwaliteit en flexibiliteit. Kortom: als je als medewerker wenst te voorzien in de organisatieontwikkeling van een bedrijf, dan ben je een echte duizendpoot, die over de juiste kennis beschikt. Om over de juiste kennis met betrekking tot organisatieontwikkeling te beschikken, is een goede opleiding vereist, maar met welke opleiding ben je dan het beste af?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Zo gestroomlijnd mogelijk organisatieontwikkeling doorvoeren

Als HR-afdeling binnen het openbaar bestuur heb je te maken met veranderingen die hun weerslag hebben op hoe jij je werk doet. Gaandeweg zal je je daarom meer en meer moeten opstellen als strategisch partner voor bestuur en management. Verzakelijken, flexibel opereren en een proactieve opstelling zijn hierbij de sleutelwoorden, waarna je daarnaast de verbinding moet kunnen leggen tussen de organisatiestrategie en de HR-strategie, zodat deze optimaal verbeterd kan worden en dien je de HR-aanpak te kunnen onderbouwen met harde gegevens en je te ontwikkelen tot een breed inzetbare organisatieadviseur.

Opleiding organisatieontwikkeling

De ontwikkelingen voor jou als komend medewerker van een HR-afdeling, als hoofd P&O, adviseur P&O, medewerker P&O of strategisch adviseur, zijn alomtegenwoordig en vragen daarbij om specifieke kennis en vaardigheden, zodat jij zo goed mogelijk in jouw werkzaamheden kunt voorzien. Hoe je die kennis en vaardigheden opdoet? De opleiding HRM, ofwel de opleiding Human Resources Management, evenals de opleiding Organisatieontwikkeling, sluiten perfect aan bij de kennis en vaardigheden waarover jij dient te beschikken. Binnen veel bedrijven worden regelmatig drie belangrijke patronen teruggezien, die maken dat organisatieontwikkeling lastig op gang komt. Zo strooit de dagelijkse hectiek en de operationele druk roet in het eten om tijdens de normale werkzaamheden ook nog eens ruimte te maken voor het ontwikkelen en innoveren van het bedrijf en zijn organisaties zich vaak onbewust van het potentieel van hun medewerkers, waardoor ontwikkeling vaak te weinig worden teruggezien.

Bestuursacademie

Nu je weet welke opleiding het beste bij jouw vraagstukken past, is het belangrijk om een plek te vinden waar deze vraagstukken volmondig en compleet beantwoord worden. Bestuursacademie Nederand zorgt ervoor dat jouw dagelijkse praktijk een centrale plek binnen hun opleidingen en trainingen op het gebied van human resources management en organisatieontwikkeling inneemt, waardoor jij aan het einde van de opleidingen over alle kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn om de werkzaamheden binnen jouw dagelijkse praktijk zo optimaal mogelijk uit te voeren!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top