Zo kom je aan een baan in de ICT

Ben je op zoek naar een baan in de ICT? Bijvoorbeeld omdat je weg bent bij je vorige baan in de ICT, of omdat je van een andere sector wilt overstappen naar de ICT? Wat je situatie ook is, in dit artikel geven we je een aantal praktische tips om een baan te vinden. Lees daarom snel verder!

Delen:

Zorg voor de juiste opleiding

Je hoeft zeker niet voor elke baan in de ICT een lange opleiding gevolgd te hebben. Het is ook goed mogelijk om je om te laten scholen door middel van een kortere cursus. Dat is vooral handig als je een baan hebt in een andere branche, maar de overstap naar de ICT wilt maken. In veel gevallen is het ook mogelijk om de omscholing online te doen. Dan kun je de lessen vanuit huis en in je eigen tempo volgen.

Bereid je sollicitaties voor

Nu je in bezit bent van de juiste papieren, is het tijd om je voor te bereiden op het sollicitatieproces. Dit begint natuurlijk met het opfrissen van je cv. Zeker als je omgeschoold bent, is het nodig om je cv aan te passen. Je cv zou in de meeste gevallen niet langer dan twee kantjes moeten zijn.  Zorg ervoor dat je professioneel oogt en gevuld is met relevante (werk-)ervaring. Zeker dat laatste is belangrijk: je kunt beter weinig relevante ervaringen op je cv zetten, dan veel ervaringen die niet relevant zijn.

Ga op zoek naar vacatures

Zonder vacatures valt er natuurlijk weinig te solliciteren. Op internet zijn er veel vacaturewebsites te vinden die vol staan met vacatures in de ICT-branche. Zeker met het huidige personeelstekort in Nederland, zijn er meer dan genoeg vacatures om uit te kiezen. Het is vaak goed om vroeg te reageren op een nieuwe vacature. Stel daarom op de vacaturewebsites in dat je meldingen wilt ontvangen van nieuwe vacatures. Zo ben je er als een van de eerste bij.

Overweeg detachering

Als je het fijn vindt om niet te lang op een plek te zitten, dan kun je erover nadenken om voor detachering te gaan. Op de site van een detacheringsbureau vind je allerlei ICT vacatures. Hier kun je op solliciteren en als je wordt aangenomen, dan ben je officieel in dienst bij het detacheringsbureau. Zij betalen je salaris en betalen dit door bij ziekte en vakanties. Je wordt op projecten van de opdrachtgevers van het detacheringsbureau gezet. Als zo’n project afloopt, dan gaat het detacheringsbureau op zoek naar een nieuw project voor je. Zo kun je voor allerlei bedrijven en de overheid aan de slag als ICT’er.

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven