Zonovergoten dagen, geniet ervan en wees verstandig

Delen:

Het is zomer en dat zullen we weten. Temperaturen stijgen en de zon laat zich volop zien. Daar word je toch blij van! Zorg er wel voor dat je jezelf tegen de sterkste zonnestralen beschermt.

Dat je ervan moet genieten zal niemand ontkennen, maar een waarschuwing voor al te veel zon in één keer is op z’n plaats. Vooral als je de tijd daarvoor op je (thuis)kantoor hebt gezeten en jouw huid nog nauwelijks zon heeft gevoeld. Zonnebaden moet je opbouwen om onder andere verbranden te voorkomen.

Stop een tube bescherming in je schoudertas

Zorg er nu voor dat altijd in je schoudertas dames een tube bescherming hebt. Voor je lijf en voor je gezicht. Zelfs als je naar het werk fietst kunnen je benen wel een goede crème gebruiken en je gezicht zeker. Overigens, vergeet ook je haar niet. Alles droogt uit door de zon en een beetje hulp is op z’n plaats. Je wilt aan het einde van de zomer niet met een pluizenbol de winter ingaan. Daar zijn speciale crèmes voor.

Tussen twaalf uur en drie uur ’s middags is de zon op z’n sterkst. Dat betekent een flinke hoeveelheid UV-straling, waar je snel van kunt verbranden. Smeer je een half uur van tevoren in en herhaal dit regelmatig. Zeker iedere twee uur. Bij veel transpireren of zwemmen moet het vaker.

Zonnebrandcrème is vaste prik voor in je crossbodytas

Gebruik een zonnebrandmiddel met een goede beschermingsfactor (SPF). In het begin bijvoorbeeld 50, later 30. En kijk ook eens op de verpakking wat er staat over bescherming tegen zowel UVB-straling (zonverbranding) als UVA-straling (huidveroudering). Stop zo’n tube in je crossbody tas die je mee naar het strand neemt, voor tijdens je wandel- of fietstocht of welke andere activiteit je ook maar onderneemt. Zeker ook tijdens het sporten en zelfs al je in je luie tuinstoel blijft zitten.

Er bestaat ook UV-werende kleding. Dat is niet alleen maar voor vakanties naar het buitenland een aanrader. Ook in eigen land is het verstandig om bij erg felle zon midden op de dag even dat shirtje met lange mouwen aan te trekken. Neem geen risico en bescherm jezelf tegen te veel zon, en zoek ook tijdig de schaduw op.

Ook schoudertas heren moet gevuld met beschermende crème

Nee, dit is niet alleen voor vrouwen bedoeld. Het is ook voor heren belangrijk om tijdens de zomermaanden een tube crème in hun schoudertas heren te hebben. Ook naar het werk. Je weet nooit waar je tijdens de lunch terecht komt. Zit je op het terras met een zakenrelatie? Ook dan is het verstandig je gezicht in te smeren. Dat is niet raar dat is verstandig.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven