3 tips om ook nu de beste kandidaten in huis te halen

Nu de arbeidsmarkt zo krap is, moeten werkgevers alle zeilen bijzetten om het juiste talent aan boord te krijgen. Toch haken waardevolle kandidaten nog vaak halverwege het sollicitatieproces af. Aan hiring managers en recruiters om deze ‘lekkage’ in kaart te brengen en veelbelovende kandidaten juist een reis te bieden die van start tot finish de moeite waard is. Hoe je dat doet? 3 tips.

Delen:

foto: Depositphotos

#1. Maak de relatie gelijkwaardig

Het is zo verleidelijk: iemand reageert op een vacature en als hiring manager of recruiter zet je vervolgens alles op alles om na te gaan of de sollicitant geschikt is voor de functie en past bij het bedrijf. Om helemaal zeker te zijn dat je de beste kandidaat selecteert, leg je de sollicitant het vuur aan de schenen. Je stelt strikvragen, gaat op zoek naar zwakke punten en eventuele ‘verborgen gebreken’ en stelt de kandidaat tijdens de hele sollicitatieprocedure stevig op de proef.

De kans is groot dat je hiermee veelbelovende kandidaten afschrikt… Lees het artikel

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven