5 handige tips voor recruitment via sociale media

Sociale media. Waarschijnlijk maak je er zelf ook volop gebruik van. Maar hoe kun je sociale media nu optimaal gebruiken voor jouw werving en selectie? Een nieuwe whitepaper komt met volop tips. Hier pakken we er 5 uit.

Delen:

foto: Depositphotos

Veel mensen baseren hun idee over een bepaalde organisatie op wat ze zien op sociale media. Wil je dat sollicitanten jou in overweging nemen, dan is het dus belangrijk om een goede online aanwezigheid te hebben. De NationaleVacaturebank heeft recent een whitepaper uitgebracht die precies hierover gaat; In 7 stappen jouw vacature op social. Welke tips nemen we daaruit mee?

#1. Elke doelgroep zijn eigen platform

Verschillende doelgroepen maken gebruik van andere sociale media. Zo zitten jongeren en tieners voornamelijk op TikTok en Instagram. Al wat meer jongvolwassenen zitten dan meer op Facebook. Als je weet wie je doelgroep is en wie je wilt bereiken, kan je zo ook het platform kiezen dat het handigst werkt voor jouw bedrijf. Ook zijn er op verschillende platforms verschillende soorten kandidaten te vinden. Iemand die veel werkt met beeld, vind je bijvoorbeeld niet zo snel op Facebook. Houd daarom goed in gedachten naar wat voor soort kandidaat je op zoek bent.

#2. Hashtags, hashtags, hashtags

Hashtags zijn een goede manier om mensen te bereiken. Je kunt op Facebook, Instagram en Twitter een aantal hashtags zoeken die passen bij jouw bedrijf en branche. Zo zie je hoe populair ze zijn en welke je het best kunt gebruiken bij jouw post. Ook een kleine tip: Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven