Advocaat René Otto (Van Iersel Luchtman) combineert passie voor games met zijn juridische achtergrond

De game-industrie bestaat al lang niet meer alleen uit het ontwikkelen van computerspellen. Advocaat René Otto (Van Iersel Luchtman) vertelt over zijn werk.

Delen:

M.L.G. René Otto

  • Werkt bij: Van Iersel Luchtman advocaten
  • Functie: advocaat gespecialiseerd in gaming intellectual property en contracten
  • Aantal jaar in dienst: zes jaar, vier jaar bezig op games
  • Opleiding & achtergrond: Tilburg University: een bachelor rechtsgeleerdheid en een master ondernemingsrecht

“Games hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Zo liep ik vanaf dat ik 4 was al rond met mijn gameboy en heb ik mijn vriendin via games leren kennen. Toch realiseerde ik mij pas na twee jaar actief te zijn geweest in de advocatuur dat ik graag mijn passie voor games wilde combineren met mijn juridische achtergrond. Inmiddels geef ik leiding aan het enige full-service juridische team voor de game-industrie.”

“Ons team bestaat uit vijf advocaten met een passie voor games die zich op deze mooie branche focussen. Mijn werkzaamheden zijn heel erg divers. Vaak ben ik bezig met contracten tussen ontwikkelaars en uitgevers van games, zogenoemde publishing deals, of het opstellen en beoordelen van allerlei andere soorten licenties en commerciële contracten. Daarnaast word ik vaak benaderd voor juridische personeelsvraagstukken van een ontwikkelstudio. Tevens ben ik veel onderweg naar gamesstudio’s of netwerkevenementen om bij te praten, een nieuwe demo te spelen of om juridische zaken te bespreken.”

“Het leukste is daadwerkelijk een bijdrage te kunnen leveren aan (het ontwikkelen van) games. Je bent vaak één van de eersten die een spel ziet en je krijgt de kans om met enorm passievolle mensen te werken. Het moment dat je het spel dan uiteindelijk speelt, terwijl je weet hoeveel bloed, zweet en tranen in de ontwikkeling hebben gezeten, maakt de ervaring nóg mooier. Daarnaast is het ongelofelijk gaaf om je eigen naam terug te zien in de credits in de aftiteling van een game!”

Lees het volledige artikel hier.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven