Advocaten, ontdek intervisie en haal eenvoudig je punten!

Delen:

Tjeerd Poot
Tjeerd Poot

Intervisie-advocatuur.com is sinds haar lancering op 1 maart 2020 live met het aanbieden van intervisie voor advocaten. Inmiddels hebben talloze advocaten voldaan aan de kwaliteitseis van de Nederlandse Orde van Advocaten om per jaar acht uur aan intervisie te doen.

Intervisie Advocatuur is een initiatief van o.a. advocaat mr. Tjeerd Poot. We zijn gestart in de regio Den Haag, Rotterdam en Breda, maar de steden Amsterdam, Utrecht en Eindhoven zijn daar nu bijgekomen. Zolang de Coronacrisis samenkomsten bemoeilijkt, mag intervisie bovendien online plaatsvinden. Daarvoor zijn nog enkele plekken beschikbaar. Raadpleeg de agenda.

Wat is intervisie?

Tijdens een intervisiebijeenkomst worden dilemma’s besproken. De casusinbrenger licht de casus toe en sluit die af met een vraag: het dilemma. De andere deelnemers krijgen dan de gelegenheid om vragen te stellen.

Het gesprek volgt een bepaalde structuur. De bedoeling is om eerst alleen verhelderende vragen te stellen en niet om de casusinbrenger al direct te adviseren of te beoordelen. Verhelderende vragen maken duidelijker wat er is gebeurd, wat de rol van de casusinbrenger was en wat zijn of haar vraag precies is. Pas als de casus en het dilemma helder zijn, kan er feedback worden gegeven.

Wat is het effect van intervisie?

Een intervisie kan leiden tot een oplossing van de casus, maar het leidt vooral tot het inzicht in de stijl en werkwijze van de casusinbrenger. Het leert je om scherper en vanuit verschillende perspectieven te kijken naar jezelf als professional. Idealiter gaat intervisie zelfs nog dieper en worden de opvattingen blootgelegd die tot het dilemma hebben geleid.

Intervisie leidt dus tot inzicht en bewustwording. Het is een goede manier om kennis te delen over elkaars werkwijze. Het bevordert de professionaliteit, zet aan tot persoonlijke groei en maakt de bedrijfscultuur meer open. Ook ontdek je met intervisie dat je vaak niet de enige bent met jouw dilemma. Dat geeft steun en rust.

Onlangs kregen we de volgende recensie binnen:

“Ik heb, dacht ik, genoeg mensen om mij heen waarmee ik mijn persoonlijke dilemma’s kan delen en bespreken, maar een groep ‘vreemden’ geeft toch weer een frisse kijk op de zaken en daaruit komen zeer goed toepasbare nieuwe inzichten naar voren.” A.S. (advocaat algemene praktijk)

Door wie?

Intervisie Advocatuur beschikt over een netwerk van erkende gespreksleiders die de waarde en urgentie van intervisie erkennen en hebben doorleefd. “Wij hopen onze deelnemers daarmee te inspireren,” zegt Tjeerd Poot. “Een voordeel van het volgen van intervisie bij Intervisie Advocatuur is ook dat de deelnemers afkomstig zijn van verschillende kantoren. Dit maakt het een veilige omgeving en anders dan het reguliere kantooroverleg waarin iedereen in de bestaande verhoudingen terugvalt,” aldus mr. Tjeerd Poot.

Intervisie Advocatuur verwelkomt jullie graag op hun platform www.intervisie-advocatuur.com.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven