Advocatenkantoren Friesland slecht bereikbaar

Delen:

Foto: Pexels

Advocatenkantoren in Noord-Holland zijn het best telefonisch bereikbaar. Wie in Friesland een advocatenkantoor belt, krijgt vaker geen contact en kan geen bericht achterlaten. Dat stelt Telefoonboek.nl in een eigen onderzoek. Iets meer dan 2 procent van de advocatenkantoren in Nederland is slecht bereikbaar.

In de database van Telefoonboek staan 9.355 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘advocaat’. Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 201 advocatenkantoren het geval, hetgeen neerkomt op 2,2 procent van de gevallen. Maar liefst 97,8 procent van de advocatenkantoren krijgt weinig tot geen klachten.

Uit onderzoek blijkt dat advocatenkantoren in Friesland het slechtst scoren op telefonische bereikbaarheid. In deze provincie is 6,4 procent van de bureaus telefonisch niet goed bereikbaar. Advocatenkantoren in Noord-Holland doen het aanzienlijk beter op telefonische bereikbaarheid. In deze provincie is slechts 1,6 procent niet goed bereikbaar.

Wel zijn er in Noord-Holland fors op meer advocatenkantoren geregistreerd dan in Friesland: 2.565 in Noord-Holland, 141 in Friesland, volgens de gegevens op Telefoonboek.nl. De vele kantoren in Noord-Holland moeten duidelijk meer met elkaar concurreren dan de kantoren in Friesland. Zo verklaart Telefoonboek.nl het verschil in bereikbaarheid.

Ook per inwoner zijn er in Noord-Holland meer advocatenkantoren dan in Friesland. Zo is er in Noord-Holland één advocatenkantoor per 1.076 mensen. In Friesland is er één advocatenkantoor per 4.582 mensen. Dit betekent, aldus Telefoonboek.nl. dat advocatenkantoren in Friesland meer klanten zouden kunnen hebben, wat mogelijk leidt tot een slechtere bereikbaarheid. De concurrentie in Noord-Holland kan ervoor gezorgd hebben dat advocatenkantoren daar scherper zijn op hun telefonische bereikbaarheid en daardoor beter bereikbaar zijn dan hun collega’s in Friesland.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Friesland: 6,4%
 2. Limburg: 4,8%
 3. Zeeland: 4,7%
 4. Flevoland: 4,5%
 5. Groningen: 3,7%
 6. Gelderland: 3,5%
 7. Drenthe: 3,1%
 8. Overijssel: 2,9%
 9. Noord-Brabant: 2,7%
 10. Utrecht: 2,4%
 11. Zuid-Holland: 2,3%
 12. Noord-Holland: 1,6%

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven