Alexander Vakalopoulos over een cultuurschok en presteren op hoog niveau

Overstapper van de week is Alexander Vakalopoulos. Hij is per 1 mei 2021 overgestapt van PwC naar Jones Day, waar hij als advocaat in het Corporate / M&A-team komt te werken onder leiding van Mike Jansen. Vakalopoulos specialiseert zich onder meer in het adviseren en begeleiden van cliënten bij fusies en overnames, private-equity-transacties en jointventures. Daarnaast zal hij zich verder verdiepen in corporate-governance- en litigationzaken.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U verlaat een Big 4-organisatie. Was het niet spannend genoeg meer?
De Big 4-kantoren staan wellicht niet bekend als de meest spannende werkgevers, maar ik heb bij PwC een onwijs leuke en leerzame tijd gehad. De voornaamste reden dat ik een overstap wilde maken is dat, ondanks dat accountantskantoren bezig zijn met een opmars in de juridisch dienstverlening (iets waar de laatste tijd veel om te doen is), de omvangrijke transacties en complexere juridische vraagstukken toch hun weg vinden naar de (grote) advocatenkantoren. Omdat ik op het hoogste niveau wil functioneren en mij verder wil ontwikkelen in het juridische, besloot ik een overstap te wagen.

Daarnaast merkte ik dat zowel bij cliënten als bij collega’s de titel van advocaat nog steeds een behoorlijke lading heeft die ook wordt gezien als graadmeter voor kwaliteit. Iets waar ik het overigens niet per se mee eens ben. Ondanks dat de verhouding tussen ‘jurist’ en ‘advocaat’ aan vele discussies onderhevig is, heeft dit in de praktijk nog wel gevolgen. Bij Jones Day word ik niet beperkt in mijn werkzaamheden en kan ik mij verder op mijn vakgebied blijven ontwikkelen.

Waarom heeft u voor Jones Day gekozen?
Jones Day is een van de meest prestigieuze kantoren van de wereld dat de kwaliteiten en, des te belangrijker, de ambitie heeft om een voorloper te blijven in de markt. Daar komt bij dat ik, na opgegroeid te zijn in de Verenigde Staten, bekend ben met de prominente rol die Jones Day heeft in Washington D.C. en trots ben om daarvan deel uit te maken.

In Amsterdam is Jones Day nog relatief jong en dit merk je vooral aan de sfeer op kantoor. Wij hebben een jong en dynamisch team dat een gezamenlijk drive heeft om op hoog niveau te presteren en onze bekendheid op de Nederlandse markt verder te vergroten.

Was het een cultuurschok?
Een cultuurschok is wellicht wat veel, maar het was wel degelijk een aanpassing om van een kantoor met ca. 3000 collega’s naar een kantoor in de binnenstad te gaan met 80 collega’s. De ambitie en gedrevenheid van mijn collega’s bij Jones Day is bewonderingswaardig en ik kan hier veel energie uit putten. Er wordt hard gewerkt maar er heerst nog steeds een relaxte en persoonlijke sfeer. Anders dan bij PwC ben ik nu omringd met mensen die eenzelfde specialisatie en passie delen.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Dat is wel het comfort dat Jones Day biedt aan hun werknemers. Alles op kantoor is tot in de puntjes geregeld en er wordt uitstekend voor je gezorgd. Uiteraard zijn wij nog groeiende, maar ik vind juist die korte lijntjes binnen de organisatie heel leuk. Jones Day is een Zuidas-kantoor dat voelt als een nichekantoor, dat vind ik het allermooist. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat het kantoor zich op vijf minuten lopen van mijn huis af bevindt…

Is uw volgende overstap binnen de advocatuur?
Het zou denk ik niet goed zijn om daar nu al mee bezig te zijn. Ik kijk voor nu gewoon heel erg uit naar mijn tijd bij Jones Day. Kijkend om mij heen op kantoor kan ik mij ook goed voorstellen hier een lange periode te blijven.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven