Stagiairs bij Allen & Overy kunnen boksen met mentor

Delen:

Allen & Overy breidt zijn stageprogramma uit: met ingang van 1 januari kunnen studentstagiairs ‘sparren met hun mentor’ tijdens een boksclinic of workshop visual thinking, en een workshop naar keuze volgen bij The School of Life.

“We willen stagiairs de kans geven zich op een brede manier te ontwikkelen,” aldus Martine Brouwer ’t Hart, Head of Human Resources bij Allen & Overy Amsterdam. “Met deze nieuwe workshops kunnen ze aan hun persoonlijke ontwikkeling werken én leren ze hun mentor op een andere manier beter kennen. Dit zorgt voor andere gespreksonderwerpen, humor, verbinding en openheid – zaken die wij erg belangrijk vinden en waarderen in onze cultuur.”

The School of Life

Stagiairs kunnen tijdens hun stage een workshop naar keuze volgen bij The School of Life, bijvoorbeeld over ondernemerschap, creativiteit of innovatie. The School of Life heeft als missie mensen helder te leren nadenken over vragen uit het leven van alledag, met behulp van de beste ideeën uit de geschiedenis. Die focus op persoonlijke ontwikkeling sluit goed aan op de visie van Allen & Overy, dat je een betere advocaat bent als je een brede blik hebt.

Sparren met je mentor

Allen & Overy heeft per jaar gemiddeld vijftig tot zestig studentstagiairs, die allemaal een mentor hebben: hij of zij begeleidt de stagiair inhoudelijk en is verantwoordelijk voor zijn of haar beoordeling. Stagiairs kunnen voortaan samen met hun mentor een boksclinic bij VondelGym volgen, waarbij ze tijdens een intensieve workout de basics van het boksen onder de knie krijgen. Of ze kunnen een workshop visual thinking van Schetswinkel volgen. Tijdens deze workshop ontwikkelen de stagiairs en hun mentoren creatieve moed en leren ze visueel te denken en sparren.

“De relatie tussen stagiair en mentor is ontzettend belangrijk,” aldus Martine Brouwer ’t Hart, Head of Human Resources bij Allen & Overy Amsterdam. “Daarom hebben we de ‘sparren met je mentor’-sessies opgenomen in ons stageprogramma. We merken dat deelnemers aan deze workshops niet alleen ontzettend veel plezier hebben en wat nieuws leren, maar zich ook vrijer voelen om te zeggen wat ze denken en willen. En dat komt hun ontwikkelingsproces ten goede.”

Over de studentstage bij Allen & Overy

Een stage bij Allen & Overy duurt twee maanden. Na een tweedaagse introductie gaan stagiairs direct aan de slag in de praktijk. Zij draaien twee maanden fulltime mee met het team, delen een kamer met een advocaat en krijgen een mentor en buddy toegewezen. Ze schrijven onder meer adviezen, leveren processtukken aan, en doen jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Ook nemen ze deel aan allerlei sociale en sportieve activiteiten.

Studenten kunnen solliciteren voor een stage door via www.werkenbijallenovery.nl hun motivatiebrief, cv, cijferlijsten en eventuele stagebeoordelingen in te dienen. Na een sollicitatiegesprek met een recruiter en medewerker van de praktijkgroep waar ze bij voorkeur stage lopen, doen zij een online assessment: de Olympics Game, een levensechte, leuke en uitdagende game. Hierna horen zij snel of ze aangenomen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven