Als kandidaat meer kans maken? Laat de jaartallen op je cv weg

Als kandidaat een gat op je cv? Dan kun je dat beter niet proberen te verklaren, wil je kans maken op een baan. Wat beter werkt, aldus nieuw onderzoek: de jaartallen gewoon weglaten, en alleen het aantal jaar ervaring noemen.

Delen:

(foto: Depositphotos-nikoniano)

Hoe maak je het meeste kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, als je te maken hebt met een gat op je cv? Nieuw onderzoek laat het zien: door geen jaartallen te noemen waarin je waar gewerkt hebt, maar door simpelweg alleen het jaar ervaring te melden dat je ergens hebt opgedaan. Waarom zou een recruiter ook eigenlijk iets anders willen weten?

Het onderzoek is uitgevoerd door het Britse Behavioural Insights Team, ook wel bekend als ‘The Nudge Unit‘. Dit team solliciteerde tussen oktober 2019 en maart 2020 op ruim 9.000 vacatures. Dat dezen ze met vier verschillende cv’s en motivatiebrieven, die van elkaar verschilden op basis van hoe de werkervaring was beschreven:

  1. Onverklaard gat op het cv (dus zonder verklaring waarom er de laatste 2,5 jaar geen werkervaring stond vermeld)
  2. Momenteel aan het werk (no gap)
  3. Verklaard gat op het cv (uitgelegd dat vanwege kinderen 2,5 jaar geen ervaring is opgebouwd)
  4. Een cv zonder data en jaartallen (dus alleen het aantal jaar ervaring opgesomd)

Lees verder…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven