‘Als leider moet ik niet harder werken, maar soms een stap terugdoen’

Linda Vermaat (39) is een aanpakker: als er iets moet gebeuren, zet zij haar schouders eronder en gaat ze aan de slag. Dat kwam in de start-upfase van haar stichting goed van pas. Maar naarmate de stichting groeide, begon die houding haar in de weg te zitten. Daarom volgde ze het Young Executives Program bij trainingsinstituut de Baak, waar ze onder meer leerde dat harder werken niet altijd de oplossing is.

Delen:

beeld: Depositphotos

‘Bij ons thuis werd altijd gezegd: je inzet is belangrijker dan het resultaat. Dus dat is wat ik doe: aanpakken. Maar als een organisatie groeit, moet je je ook op andere dingen richten’, vertelt Linda. Bij de Baak wilde ze leren hoe ze haar leiderschap kon verbeteren en hoe ze een goede strategie en visie kon ontwikkelen voor Innofest, de stichting waar ze directeur van is. De stichting helpt duurzame en sociale start-ups hun innovaties sneller op de markt te brengen door deze te testen op festivals.

Focussen op ontwikkeling

Het Young Executives Program is een intensieve training. Deelnemers komen vijf keer bij elkaar, variërend van twee tot vijf dagen aaneengesloten. Daarbij eten en overnachten ze ook op locatie. Op die manier kunnen ze… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven