Ambassadeurs Mr. Studenten bijeen

Dinsdag 27 september vond de vierde Mr. Studenten-ambassadeursavond plaats. De laatste dateerde alweer van november 2019 en daarna viel er een gat wegens corona. De bijeenkomst van dit jaar vond plaats op het kantoor van CMS aan de Zuidas.

Delen:

foto: Geert Snoeijer

Na een zeer smaakvol ‘walking dinner’ volgde de eigenlijke bijeenkomst die bestond uit twee onderdelen. Voor de pauze presenteerde CMS zich als groot internationaal kantoor en vervolgens werd er gebrainstormd over de vraag hoe je artikel een groter bereik kan krijgen en hoe Mr. Studenten een (nog) groter bereik kan krijgen onder rechtenstudenten.

Ruggengraat

De Mr. ambassadeurs vormen de ruggengraat van Mr. Studenten. Elke rechtenfaculteit kent één of meer ambassadeurs. Zij zorgen voor de inhoud van de website en houden zich daarnaast bezig met het uitdelen van nummers van Mr. en ten slotte ‘bewaken’ ze de displays die op alle faculteiten staan.

Na haar welkomstwoord vertelde campus recruiter Serena Steehouwer over wat CMS tot een bijzonder kantoor maakt. Daarna gaf ze een korte masterclass hoe effectief te solliciteren. Met name stond ze stil bij het belang van de samenstelling van een goede sollicitatiebrief. Gezien de vele vragen van de ambassadeurs vielen haar tips & trucs zeer in de smaak.

Optimaal bereik

Na de pauze vertelde Mr.-uitgever Charley Beerman over de ontstaansgeschiedenis van Mr. en over het belang van de studentensite voor het merk Mr. Aansluitend liet hoofdredacteur Michiel van Kleef zien op welke manier je een optimaal bereik krijgt voor je artikel. Zo is een pakkende titel en intro van groot belang, maar ook scheelt het enorm als je je artikel zelf deelt op de social media. Met name LinkedIn blijkt een belangrijk kanaal te zijn.

De avond werd afgesloten met een geanimeerde borrel. CMS, veel dank voor het ‘hosten’ en wellicht tot een volgende keer!

Ben jij ook geïnteresseerd om Mr.-ambassadeur te worden? Kijk eens op de ambassadeurspagina wie er op jouw faculteit actief is, en neem met hem of haar contact op. Je kunt je ook direct op deze pagina opgeven als ambassadeur. Wil je liever alleen artikelen schrijven, dat kan ook. Vermeld dat in het opmerkingenveld.

Grote groepsfoto: V.l.n.r. Serap Kaya (Erasmus Universiteit), Luka Hoogstraten (Universiteit Utrecht), Melissa van der Meij (Erasmus Universiteit), Thijs van Overeem (VU), Ahmet Ergun (UvA), Mark van der Kooi (Universiteit Utrecht), Nienke Klein Roseboom (Tilburg University) en Mahatma M. Martinus (Universiteit Leiden)

foto’s: Geert Snoeijer

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven