Amsterdam Law Trials: een spannende strijd

Delen:

Daniël Huijboom, Jordy Esschendal en Alexander van Lunteren

In de Singelkerk op het Spui vonden 7 juni 2019 de finales plaats van de jaarlijkse Amsterdam Law Trials. Het werd een spannende strijd!

De Amsterdam Law Trials is een jaarlijkse Engelstalige moot-court competitie tussen rechtenstudenten van de honoursprogramma’s van de VU (VU Honoursprogramma), het PPLE College, het Amsterdam University College (AUC) en de UvA (Amsterdam Honours College of Law). De studenten werden begeleid door topjuristen uit Amsterdam. Studenten die als rechter meededen werden begeleid door rechters van de rechtbank. Studenten die meededen als advocaat werden begeleid door topadvocaten uit de breedte van de Amsterdamse balie, afkomstig uit de sociale advocatuur, de strafadvocatuur, de Zuidas en nichekantoren.

Voor de studenten was het een spannende strijd. Beide UvA-advocatenteams wonnen hun halve finale van AUC en PPLE. Bij de rechters ging de strijd in de finale tussen Bram Jaarsma (UvA) en Julia Smakman (PPLE). De zittingen werden geleid door de student-rechters in samenwerking met rechters van de Rechtbank Amsterdam en de Hoge Raad. De jury werd gevormd door advocaten, rechters van de rechtbank Amsterdam en een lid van de Hoge Raad. Uiteindelijk won Bram Jaarsma de prijs voor ‘beste rechter’. Alexander van Lunteren, Jordy Esschendal en Daniel Huijboom wonnen de prijs voor ‘beste advocatenteam’ en Luna Schumacher won de prijs voor ‘beste individuele spreker’. Bram Jaarsma, Alexander van Lunteren, Jordy Esschendal en Daniel Huijboom ontvangen ieder EUR 1500 van Boom Juridisch voor het collegegeld van hun masteropleiding.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdamlawtrials.nl.

(foto’s: Chris van Houts)

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven