Amsterdam Law Trials: een spannende strijd

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Daniël Huijboom, Jordy Esschendal en Alexander van Lunteren

In de Singelkerk op het Spui vonden 7 juni 2019 de finales plaats van de jaarlijkse Amsterdam Law Trials. Het werd een spannende strijd!

De Amsterdam Law Trials is een jaarlijkse Engelstalige moot-court competitie tussen rechtenstudenten van de honoursprogramma’s van de VU (VU Honoursprogramma), het PPLE College, het Amsterdam University College (AUC) en de UvA (Amsterdam Honours College of Law). De studenten werden begeleid door topjuristen uit Amsterdam. Studenten die als rechter meededen werden begeleid door rechters van de rechtbank. Studenten die meededen als advocaat werden begeleid door topadvocaten uit de breedte van de Amsterdamse balie, afkomstig uit de sociale advocatuur, de strafadvocatuur, de Zuidas en nichekantoren.

Voor de studenten was het een spannende strijd. Beide UvA-advocatenteams wonnen hun halve finale van AUC en PPLE. Bij de rechters ging de strijd in de finale tussen Bram Jaarsma (UvA) en Julia Smakman (PPLE). De zittingen werden geleid door de student-rechters in samenwerking met rechters van de Rechtbank Amsterdam en de Hoge Raad. De jury werd gevormd door advocaten, rechters van de rechtbank Amsterdam en een lid van de Hoge Raad. Uiteindelijk won Bram Jaarsma de prijs voor ‘beste rechter’. Alexander van Lunteren, Jordy Esschendal en Daniel Huijboom wonnen de prijs voor ‘beste advocatenteam’ en Luna Schumacher won de prijs voor ‘beste individuele spreker’. Bram Jaarsma, Alexander van Lunteren, Jordy Esschendal en Daniel Huijboom ontvangen ieder EUR 1500 van Boom Juridisch voor het collegegeld van hun masteropleiding.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdamlawtrials.nl.

(foto’s: Chris van Houts)

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top