Andries en Simon Polkerman over hun ondernemerslust, groei en synergie

Deze keer maar liefst twee Overstappers van de week: Andries Polkerman en Simon Polkerman. Zij zijn sinds 1 maart 2023 als advocaat-counsel verbonden aan CMS in Amsterdam. De tweelingbroers zijn gespecialiseerd in commercial litigation en waren hiervoor twaalf jaar verbonden aan De Brauw Blackstone Westbroek.

Delen:

Simon en Andries Polkerman

Waarom zijn jullie overgestapt?
De afgelopen twaalf jaren bij De Brauw waren voor ons allebei in meerdere opzichten ontzettend bepalend. Het is een inspirerende omgeving, waar het streven naar kwaliteit en perfectie in je dna gaat zitten. Dat, in combinatie met de uitdagende zaken waaraan wij hebben gewerkt, maakt dat wij met een goed gevoel – naar de overkant van de A10 – terugkijken. Wij voelden al langere tijd de toenemende behoefte om meer commercieel en ondernemend bezig te zijn. Niet alleen vanuit onze eigen behoefte, maar ook omdat een veranderende juridische markt en cliënten dit vragen. Toen wij met CMS in gesprek raakten over hun stevige groeiambities en mogelijkheden, werden wij zó enthousiast dat er geen weg meer terug was.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Nee! Dat klinkt heel resoluut, en zo is het ook. Natuurlijk is het jammer om afscheid te nemen, maar CMS voelt als een perfecte fit. De groei van het kantoor in Nederland, de vele (78) buitenlandse CMS-kantoren en vooral de ambitie om de internationale litigation-praktijk verder uit te bouwen, maakten dat wij niet lang hoefden na te denken. CMS zag daarbij mogelijkheden voor ons allebei en dat maakt het extra leuk. De synergie die wij hebben, zagen zij ook, en hoe mooi is het om die synergie in te kunnen zetten bij het uitbouwen van de praktijk. Dat voelt dus als de kers op de taart. Overigens benadrukken wij altijd dat wij niet sámen bij CMS zijn gaan werken, maar állebei. Dat is een belangrijke nuance. Wij hebben altijd hard gewerkt aan onze individuele ontwikkeling en praktijken, maar het feit dat wij als professionals en tweelingbroers in elkaars buurt blijven, met praktijken en ervaringen die complementair zijn, biedt zeker voordelen.

Wat voor bijzonderheden maken jullie mee als tweelingbroers in de advocatuur?
Natuurlijk zijn wij gewend aan het feit dat er iemand rondloopt die erg op je lijkt. Mensen die ons kennen zien trouwens duidelijke verschillen. Dat, en soms zelfs dat er twee exemplaren van ons zijn, is niet altijd voor iedereen direct duidelijk. Zo werd Simon tijdens een cursus ooit eens onaangenaam verrast door een merkwaardige eerste kennismaking met een advocaat-wederpartij van Andries, die dacht met hem nog een appeltje te schillen te hebben. 

Zouden jullie ooit samen managing partner willen worden?
Zoals gezegd is er een belangrijk verschil tussen ‘samen’ en ‘allebei’. Maar, om antwoord te geven op het andere gedeelte van die vraag: die ambities zijn er zeker. Voor nu is er eerst ander werk aan de winkel!

Waar staan jullie over tien jaar?
Over tien jaar? Wij maken die periode graag iets korter. Het is onze ambitie om binnen afzienbare tijd de litigation-afdeling van CMS nog groter te hebben gemaakt en met het hele team te werken aan de mooiste nationale en internationale litigation-zaken, zonder dat dit ten koste gaat van het bedienen van cliënten met de wat kleinere belangen of dossiers. Maar vooral hopen wij over tien jaar nog altijd hetzelfde enthousiasme en de energie te voelen die wij sinds de start van dit avontuur ervaren!

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven