Anonieme advocaat legt zich niet neer bij oordeel deken: aangifte tegen Kasem

Tegen Khalid Kasem, NPO-presentator en voormalig advocaat, is door een advocaat die anoniem wil blijven aangifte gedaan. Kasem werd eind maart door de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten goeddeels vrijgepleit van aantijgingen die richting hem bestonden, maar de advocaat legt zich bij dat oordeel dus niet neer.

Delen:

Foto: Depositphotos

Dat blijkt uit een publicatie in het Algemeen Dagblad, waarvan het OM de juistheid inmiddels tegenover het ANP heeft bevestigd. Kasem kwam in januari van dit jaar in het nieuws vanwege aantijgingen van omkoping in de tijd dat hij advocaat was. De presentator beschuldigde zijn voormalig werkgever en kantoorgenoot Geertjan van Oosten er op zijn beurt van dat clandestiene ‘trucs’ bij diens kantoor ‘schering en inslag’ zouden zijn. Van Oosten vroeg naar aanleiding daarvan de deken om een tuchtprocedure te starten.

De Amsterdamse deken Barbara Rumora-Scheltema concludeerde in maart dat er voor beide aantijgingen – de vermeende omkoping door Kasem, en onoorbare ‘trucs’ bij het kantoor van Van Oosten – geen concrete aanwijzingen konden worden gevonden. Van Oosten werd volledig vrijgepleit, Kasem kreeg slechts een waarschuwing vanwege een relatief kleine tuchtrechtelijke overtreding aangaande een betaling door een cliënt. Uit onvrede over dat oordeel is er nu alsnog aangifte tegen Kasem gedaan.

‘Losse flodder’

De presentator heeft desgevraagd al kort op de situatie gereageerd. Tegenover het AD noemt hij de nieuwe aangifte “de zoveelste losse flodder in een opgeklopte zaak. Ik ga daar verder niet op reageren.”

In maart gaf de voormalig advocaat nog aan opgelucht te zijn over het rapport van de deken, waarmee volgens hem een einde kwam aan een heftige periode voor zijn gezin en hemzelf. “Conclusie is dat de beweerde omkoping niet heeft plaatsgevonden,” zo vatte Kasem het oordeel van de deken destijds samen.

Anoniem

In reactie op het oordeel van de deken van eind maart gaf Geertjan van Oosten aan dat hij ontevreden was over de afloop en de zaak naar de tuchtrechter wilde brengen. Hij vond dat de reputatie van zijn kantoor door de uitlatingen van Kasem was geschaad.

“Ik zal niet ontkennen dat ik een klacht heb ingediend. Omdat de wijze van afdoening door de deken in mijn ogen niet juist is. Temeer niet omdat er met geen enkel woord lijkt te zijn gerept dat hij mijn kantoor in een zeer verkeerd daglicht heeft gezet,” zo lichtte Van Oosten zijn klacht destijds toe. Of Van Oosten ook degene is die nu aangifte heeft gedaan, is niet bekend: vooralsnog wil de advocaat achter de nieuwe aangifte anoniem blijven.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven