Oud-kantoorgenoot Khalid Kasem vraagt deken tuchtprocedure te starten

Advocaat Geertjan van Oosten heeft de Amsterdamse Orde van Advocaten verzocht een tuchtprocedure tegen zijn oud-kantoorgenoot Khalid Kasem te starten. Kasem zou volgens het AD hebben gezegd dat omkoping bij het kantoor van Van Oosten regelmatig voorkwam.

Delen:

khalid

Het AD berichtte afgelopen week over mogelijke omkoping door oud-strafrechtadvocaat Khalid Kasem. Voordat hij begon als presentator van de BNNVARA-talkshow Khalid & Sophie werkte hij bij het Amsterdamse kantoor De Vries & Kasem. De krant zegt geluidsopnames te hebben waarin Kasem tegenover Royce en Peter R. de Vries zou erkennen dat hij een functionaris van de Dienst Justitiële Inrichtingen heeft geprobeerd om te kopen door hem 8.000 euro te bieden om een cliënt eerder vrij te krijgen.

Flauwekul

Kasem zou volgens het AD ook hebben gezegd dat dat bij zijn vorige kantoor, Van Oosten advocaten, schering en inslag was: “Dit soort praktijken, niet om het goed te praten… Bij Van Oosten deden we niet anders, dan dit soort trucs om dit soort mensen er eerder uit te krijgen, of ze te helpen.”
Volgens Van Oosten, die ruim 25 jaar in het vak zit, is dat onterecht. Hij noemde het afgelopen weekend “echt volledig flauwekul. Er zijn ook geen andere onoorbare trucs door ons kantoor toegepast.”
Van Oosten heeft de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten gevraagd om een tuchtprocedure tegen Kasem te starten, omdat die zijn naam en die van zijn (toenmalige) kantoorgenoten heeft besmeurd, en dat hij ook de gehele strafrechtadvocatuur heeft beschadigd.

Onderzoek

De Amsterdamse deken Barbara Rumora-Scheltema kondigde afgelopen zaterdag al aan een onderzoek in te stellen naar aanleiding van de berichtgeving. Ook de Dienst Justitiële Inrichtingen onderzoekt mogelijke omkoping door Kasem.

Zelf ontkende Kasem in het AD dat hij heeft geprobeerd een ambtenaar om te kopen. Hij snapt dat de opnamen die indruk wekken, maar volgens hem heeft hij alleen “op ongepaste wijze” geprobeerd een deel van een hoge openstaande rekening van een cliënt vereffend te krijgen. “Het was een nogal stomme actie en het bracht mij flink in verlegenheid.”
Ondanks zijn ontkenning van de aantijgingen heeft Kasem zijn werkzaamheden als presentator van Khalid & Sophie voorlopig neergelegd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven