Anouk Oosterom (Rutgers & Posch) over een warme jas

Overstapper van de week is Anouk Oosterom. Oosterom is als partner aangesteld bij Rutgers & Posch, waar ze zich richt op energy, corporate law en commercial contracting.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. We mogen u voor de tweede keer Overstapper van de week noemen. De eerste keer was omdat u een eigen kantoor gestart was. Verlangde u weer terug naar een groot kantoor?
Klopt. Van een internationaal kantoor aan de Zuidas naar een eigen kantoor aan huis en nu op mijn plek bij Rutgers & Posch aan de Herengracht. 

Een eigen kantoor opstarten was leuk en leerzaam, zeker met een bevriende oud-kantoorgenoot (Jordi Wals). Kort na onze aftrap begin 2020 brak de coronaperiode aan, wat de uitvoering van onze plannen wat uitdagend maakte; dat we allebei intussen op een andere plek woonden hielp ook niet. Naarmate de coronamaatregelen afnamen, merkte ik dat ik een kantooromgeving in Amsterdam en meerdere kantoorgenoten miste alsook de behoefte had aan wat meer slagkracht voor grotere zaken.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Nee. Jordi en ik zijn altijd open geweest over de plus- en verbeterpunten van onze samenwerking. Je groeit dan ook als het ware toe naar de conclusie dat we onze samenwerking op de lange termijn niet als afdoende zagen. We hielden daarom beide onze opties open voor vervolgstappen in onze loopbaan. De aansluiting bij Rutgers & Posch voelde voor mij als een logische en aantrekkelijke vervolgstap.

Wat is het leukste, buiten wellicht meer salaris, dat u er met deze overstap bij hebt gekregen?
Inkomsten zijn bij mij niet leidend. Mijn drijfveer is werken aan interessante zaken, voor leuke cliënten, samen met enthousiaste kantoorgenoten. Rutgers & Posch is een kantoor dat voelt als een warme jas en waar – naast het werk – een fijne werkomgeving hoog in het vaandel staat. Het leukste wat ik erbij heb gekregen is plezier op de werkvloer.

Waar staat u over 10 jaar?
Partner bij Rutgers & Posch met een bloeiende praktijk op het gebied van energierecht en verbintenissenrecht (inclusief ondernemingsrecht).

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Dermatoloog. Ik heb een (buitengewone) belangstelling voor huidziekten en vind het af en toe heerlijk om naar programma’s te kijken over de behandeling van patiënten met huidproblemen. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven