Antje Neumann (Tilburg Law School) ontvangt de Dissertatieprijs 2019

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Met haar onderzoek ‘Wilderness protection in Polar Regions – Arctic lessons learnt for the regulation and management of tourism in the Antarctic’ heeft Antje Neumann de Dissertatieprijs 2019 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van het zeer innovatieve karakter van haar proefschrift, zo lezen we op de website van de Tilburgse universiteit.

Haar onderzoeksmethode voor het onderzoeken van regelgeving op het gebied van wildernisbescherming is volgens de jury met recht baanbrekend te noemen. De jury spreekt tevens van de “grote maatschappelijke impact van haar onderzoek”. In haar onderzoek laat Antje zien dat het groeiende toerisme op Antarctica naast andere menselijke activiteiten, een toenemende bedreiging vormt voor de wildernis. En om de bescherming te verbeteren, moeten de Verdragspartijen van Antartica dringend actie ondernemen en een gemeenschappelijke plan van aanpak maken.

De jury bestond uit het vice-decanen onderzoek. Deze gebruikte bij de beoordeling criteria van excellent wetenschappelijke kwaliteit en de belofte van een veelbelovende carrière. Antje ontving een oorkonde en een geldprijs. De tweede prijs ging naar Koen van der Swaluw, van de Tilburg School for Social and Behavioral Sciences.

Lees meer…

 

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top