Arjan van der Vecht (Textkernel): ‘Hoe meer data je hebt, hoe slimmer je kunt matchen’

Automation en A.I. kunnen je als recruiter klaarstomen voor de toekomst. Arjan van der Vecht (Textkernel) legt uit hoe je daar nu al van profiteert. ‘Hoe meer data beschikbaar, hoe slimmer je machines kunt maken.’

Delen:

(Foto: Depositphotos-ndrewLozovyi)

Automation en Artificial Intelligence zijn allang geen toekomstmuziek meer, maar juist dé hot topics van 2021. Maar hoe zet je het als organisatie in om de perfecte kandidaten te vinden? Arjan van der Vecht (Textkernel) heeft daar wel zo z’n ideeën bij. Tijdens de Webinar Week van Werf& en Zipconomy vertelt hij op dinsdag 12 oktober aan de hand van praktische voorbeelden hoe automation en A.I. ook jou als recruiter kunnen helpen de uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken. Hier alvast een voorproefje.

Wat doen jullie precies?

Van der Vecht: “Bij Textkernel parsen we elk jaar zo’n 700 tot 800 miljoen cv’s. We krijgen een cv binnen als een werkzoeker een sollicitatie verstuurt, bijvoorbeeld naar een uitzendbureau of via een jobboard. Die cv’s zijn uniek voor ieder individu, het zijn net vingerafdrukken. Door al die cv’s te analyseren leren we veel over de arbeidsmarkt. We zien bijvoorbeeld hoeveel mensen een bepaald soort baan zoeken. We zien ook welke vaardigheden normaal gesproken op cv’s staan waarmee mensen naar bepaalde beroepen solliciteren.”

“Al die kennis is nuttig – het CBS en het UWV maken niet voor niets gebruik van onze data. Maar wij gaan nog een paar stappen verder: we verwerken de data namelijk ook met technologie die we geleerd hebben om verbanden te zien tussen functietitels, vaardigheden en opleidingen. Dat heet machine learning. En dat staat aan de basis van de oplossingen die we momenteel bieden.”

Wat kan de recruiter daar mee?

‘Denk aan onze tool Match! Daarmee kun je bijvoorbeeld zien dat een vacature voor een projectmanager ook geschikt is voor iemand die ‘projectgoeroe’ of ‘project-associate’ op z’n cv heeft staan. Dat zijn in de praktijk namelijk dezelfde functies. Op basis van alle cv’s die de machine ooit heeft geanalyseerd, kan hij nog veel nauwkeuriger cv’s op vacatures matchen. Hij weet op basis van ‘ervaring’ – dus: al die data – precies welke opleidingen, werkervaring en vaardigheden je nodig hebt voor een bepaalde functie.’

Lees verder…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven