Arnoud Snoei eerste winnaar VON-scriptieprijs

Arnoud Snoei (25), kandidaat-notaris bij VPVA notarissen in Ede, is de eerste winnaar van de editie 2022 van de scriptieprijs van de Vereniging Ondernemingsrechtspecialisten Notariaat (VON). Hij won deze met zijn masterscriptie over winstuitkering in de gezondheidszorg.

Delen:

Arnoud Snoei ontving uit handen van VON-voorzitter Laurens Kelterman een oorkonde en een cheque van 2.500 euro. “Van uitzonderlijk niveau”, noemt Kelterman Snoei’s scriptie ‘Weglekrisico’s in de zorg’, die hij schreef als afronding van zijn master notarieel recht en zijn master ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit. In zijn scriptie verdedigt Arnoud – onder meer – de stelling dat winstuitkering de kwaliteit van de zorg niet altijd hoeft aan te tasten, zoals de actuele maatschappelijke tendens dicteert. Het kan de zorg juist ten goede komen. Arnoud : “Het huidige verbod van winstuitkering in de Wet toelating zorginstellingen beperkt zorginstellingen in de mogelijkheid om een vergoeding voor privaat kapitaal uit te keren in de vorm van dividend. Dit terwijl private kapitaalverschaffers in potentie juist kunnen zorgen voor gewenste efficiencyvoordelen en een goede invloed kunnen uitoefenen op de kwaliteit van de zorgverlening. Een verruiming van de mogelijkheden maakt de sector aantrekkelijker voor aandeelhouders.”

Eervolle vermeldingen

De VON-scriptieprijs, ingesteld in 2021, is een tweejaarlijkse prijs voor scripties op het gebied van het notariële ondernemingsrecht. Voorwaarden voor deelname zijn: de scriptie is beoordeeld met minimaal een 8 én voorzien van een aanbeveling van de scriptiebegeleider. Naast de winnaar, kende de jury twee eervolle vermeldingen toe. Marloes van der Werf en Emma Romijn ontvingen deze voor hun scripties: ‘De implementatie van het uittreedrecht onder de Mobiliteitsrichtlijn in de Nederlandse wetgeving’ en ‘Grenzen aan het loyaliteitsstemrecht’. De jury van de prijs bestaat uit VON-voorzitter Laurens Kelterman, Niek Zaman van stichting WONO (ondernemingsrechtelijk onderzoek) en Deline Kruitbosch namens de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap.

Uit het juryrapport

“Arnoud Snoei heeft voor zijn scriptie een onderwerp gekozen dat op het eerste gezicht minder raakvlakken heeft met het notariële ondernemingsrecht dan andere inzendingen. Bij lezing blijkt dit echter al snel anders te liggen. In een helder betoog wordt op een heel hoog niveau aandacht besteed aan ondernemingsrechtelijke constructies, governance vraagstukken en sectorale (toezichts)wet- en regelgeving. De scriptie is zeer goed opgebouwd, duidelijk en aantrekkelijk geschreven en nodigt steeds uit om door te lezen. Kortom: een onbetwiste winnaar van de eerste VON-scriptieprijs!”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven