Ashley Snel (BUREN) mee naar het politiebureau

Delen:

Student-stagiair van de week is Ashley Snel. Tijdens haar stage bij BUREN werd ze direct betrokken bij veel lopende dossiers. “Ik mocht direct memo’s schrijven aan de hand van literatuur- en jurisprudentieonderzoek.”

Ashley Snel (23) heeft aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gestudeerd. Afgelopen zomer studeerde ze af. Ze liep stage bij BUREN, afdeling Herstructurering & Insolventie.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik werk momenteel bij de rechtbank in Den Haag op de afdeling Insolventies, tijdens mijn studie werkte ik hier ook al. BUREN staat op de curatorenlijst van de rechtbank Den Haag. BUREN leek mij een interessant kantoor vanwege het internationale karakter, de expertise op het gebied van insolventies en de verscheidene specialismen binnen het kantoor. Via mijn teamvoorzitter van de rechtbank heb ik daarom contact gezocht met een van de partners van de afdeling Herstructurering & Insolventie van BUREN.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik ben zonder specifieke verwachtingen aan deze stage begonnen. Ik wilde graag meer weten van de dagelijkse werkzaamheden van een advocaat/curator en van de werksfeer binnen het kantoor. Zowel de werkzaamheden als de werksfeer zijn mij positief bevallen.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Mijn sollicitatieprocedure was enigszins atypisch. Ik heb geen officiële sollicitatieprocedure doorlopen, maar ik heb enkel een kennismakingsgesprek gehad met een van de partners van de afdeling Herstructurering & Insolventie. Na dit gesprek klikte het van beide kanten en hebben we gekeken wat de mogelijkheden waren voor een stage. Kort daarna ben ik met mijn stage begonnen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik heb het als erg prettig ervaren dat ik direct werd betrokken bij veel lopende dossiers. Ik mocht direct memo’s schrijven aan de hand van literatuur- en jurisprudentieonderzoek. De zaken waar ik aan mocht werken waren divers en erg leuk. Daarnaast vond ik het erg leuk en interessant om mee te gaan naar een zitting en naar een verhoor op het politiebureau.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik wil mijzelf voornemen in het vervolg wat assertiever te zijn. Ik kan nogal onzeker zijn over mijzelf en het werk dat ik aanlever.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Ik kan mij een grote blunder, noch een groot succes herinneren. Wat voor mijzelf wel als een succes voelde, is dat mijn afgeleverde werk goed werd ontvangen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik wil zeker aan de slag gaan als advocaat-stagiaire!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven