Barbara Klootwijk (Greenberg Traurig) over een vliegende start

Overstap van de week is Barbara Klootwijk. Klootwijk is overgestapt van NautaDutilh naar de Amsterdamse vestiging van Greenberg Traurig. Klootwijk is senior associate in de vastgoedpraktijk. Zij vertegenwoordigt nationale en internationale institutionele beleggers, vastgoedfondsen, projectontwikkelaars, overheden en eindgebruikers.

Delen:

Barbara Klootwijk

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Hartelijk dank! Greenberg Traurig is een kantoor dat een enorme groei doormaakt en waar ondernemerschap wordt gestimuleerd. Je krijgt hier echt de kans om je eigen praktijk op te bouwen. Bij de meer traditionele kantoren is dat vanwege de hiërarchische structuur vaak anders. Het contact met de opdrachtgever loopt dan doorgaans via de partner. Bij Greenberg Traurig word je juist aangemoedigd om zelf een relatie met de cliënt op te bouwen. Uiteraard met steun van en geholpen door de partners. Veel van onze cliënten zitten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland maar bijvoorbeeld ook Zuid-Korea. Als je die kant op wil om cliënten te bezoeken, dan juicht iedereen dat toe.

U bent met een heel team overgestapt. Vertel.
Vrijwel al onze cliënten zijn buitenlandse partijen. Projecten hebben daardoor vaak een internationaal karakter. We merkten dat het voor cliënten prettiger is als wij zowel in het thuisland als investeringsland zitten. Het proces wordt daardoor efficiënter en door kennis van beide rechtssystemen te hebben, zie je het complete plaatje. Het internationale karakter maakt de projecten ook complex. Het is fijn om zulke zaken samen met een team te doen.

Afgelopen week was uw eerste werkweek bij Greenberg Traurig. Wat heeft u deze week gedaan?
Ik heb het idee dat ik hier al veel langer rondloop. Dat komt denk ik met name door het warme ontvangst van mijn nieuwe collega’s. Daarnaast was het een vliegende start. Veel van onze cliënten zijn samen met ons overgestapt naar Greenberg Traurig. Van rustig opstarten was daardoor niet echt sprake. Voor cliënten probeer je de transitie toch zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Een van de zaken die mij het meest is bijgebleven is de verkoop van de Y-Towers aan Union Investment vorig jaar. Project Y-Towers in Overhoeks (Amsterdam-Noord) bestaat uit het Martim Hotel met 579 kamers en een woontoren met 270 appartementen. De aannemer Züblin stapte na een conflict met de Oostenrijkse ontwikkelaar uit het project. Union heeft het project overgenomen en vond een nieuwe aannemer voor het project. Vanuit zowel corporate als real estate perspectief een complexe deal met veel verschillende stakeholders.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten,met wie zou u die dagen dan willen doorbrengen?
De quarantaine duurt maar liefst tien dagen. Eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken om zo lang met iemand anders dan mijn vriend in quarantaine te moeten zitten. Maar goed, als het een paar dagen betreft zou ik Amal Clooney vragen. Ze is veel meer dan alleen ‘de vrouw van’. Een powervrouw die als mensenrechtenadvocaat strijdt tegen onrecht en corruptie en onder andere IS-slachtoffers en de Rohingya uit Myanmar bijstaat.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven