Banning Advocaten

Banning - Challenge Me

Wij zijn Banning Advocaten. Daag ons uit om voor u tot het uiterste te gaan. Met onze uitgebreide groep aan specialisten begeleiden wij complexe projecten of procedures met een heldere aanpak, of geven op maat gesneden oplossingen voor unieke situaties. Wij gaan voor juridische uitdagingen, persoonlijke betrokkenheid, en een zakelijk pragmatische aanpak. Dit doen we al meer dan 50 jaar. Van familierecht tot en met internationale contracten. Voor multinationals tot en met particulieren. Dit blijft zo, zodat u altijd bij ons terecht kan.

Banning Advocaten heeft kantoren in ’s-Hertogenbosch en Amsterdam en beschikt over circa 45 gespecialiseerde advocaten met gedegen marktkennis. Ook plaatsvervangende raadsheren, universitair docenten, en echte procestijgers behoren tot ons team. Wij hebben een landelijk erkend opleidingsinstituut en een cassatiepraktijk voor als het echt uitdagend wordt. Met onze betrokken staf en professionele ondersteuning beiden wij een optimale support en dienstverlening. Dit maakt ons kantoor compleet.

Banning Opleidingen

Banning Opleidingen
Banning Opleidingen

Wij beschikken over een eigen – door de Orde erkende – opleidingsinstelling, te weten Banning Opleidingen. Banning Opleidingen verzorgt zowel interne- als externe cursussen en opleidingen voor advocaten, notarissen, fiscalisten en rechters. De interne cursussen hebben betrekking op alle rechtsgebieden, waarin Banning Advocaten actief is. Daarnaast worden er interne cursussen aangeboden, die voor alle rechtsgebieden van belang zijn, zoals de Masterclasses Burgerlijk Procesrecht en Actualiteitencursussen. Deze interne cursussen worden onder leiding van mr. Marc Janssen verzorgd.

De sociale advocatuur, die grotendeels op basis van toevoegingen cliënten bijstaat, staat al jaren onder druk vanwege de toenemende bezuinigingen. In overleg met de Orde van Advocaten van het Arrondissement Oost-Brabant stellen wij de Banning Opleidingen kosteloos ter beschikking aan advocaten uit de sociale advocatuur, zodat zij hun verplichte opleidingspunten kunnen behalen en tevens gebruik kunnen maken van de kennis en specialisten van onze advocaten.

Partnerschap

Banning en Heroes Den Bosch
Heroes Den Bosch

Wij geloven in verbinding, vernieuwing en innovatie, zowel intern als extern. Vorig jaar heeft ons kantoor een aantal belangrijke stappen in het herpositioneringstraject gezet. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe kernboodschap van onze visie “Challenge me” met bijbehorende uitstraling en nieuwe samenwerkingsverbanden, die wij via basketbalclub Heroes Den Bosch uitdragen.

De sportieve ambities van Heroes sluiten perfect aan bij de zakelijke uitdagingen van ons kantoor. Beiden willen uitgedaagd worden en hun professionals laten excelleren. Het enthousiasme, de ambitie en de energie waarmee Heroes Den Bosch de sport beoefent en de club op de kaart zet, is ook kenmerkend voor ons kantoor.

Studentstage bij Banning – This is how we do it.

Werken bij Banning betekent werken aan toonaangevende zaken bij een full service en kwalitatief hoogstaand kantoor. Als je bij ons aan de slag gaat, zorgen wij voor persoonlijke begeleiding en voldoende uitdaging, zodat je het vak optimaal gaat beheersen en uitoefenen. Wij zetten ons met veel energie, enthousiasme en betrokkenheid in. Dat geldt ook voor de samenwerking tussen onze mensen. Klantgericht en continue verbetering behoren tot onze kernwaarden. Wij hebben een open en informele werksfeer met veel vrijheid en verantwoordelijkheid en verwachten van elkaar inzet, samenwerking en ondernemerschap.
De constante ontwikkeling van iedere advocaat naar vakbekwaamheid staat binnen ons kantoor voorop. Eén van de onderdelen hiervan is het aanbieden van stageplaatsen aan veelbelovende derdejaars bachelor- en masterstudenten. Wij vinden het belangrijk om studenten kennis te laten maken met alle facetten van het vak én met ons kantoor. 

Wij zoeken daarom studenten die indruk op ons weten te maken. Niet alleen met jouw juridische kennis en ambitie, maar ook jouw enthousiasme en proactieve instelling vinden wij belangrijk. Wij verwachten dat jij je actief inzet, zowel op professioneel als sociaal vlak. Samen met jouw buddy en stagebegeleider werk je aan een leerzame stageperiode en weet je de juiste bijdrage binnen de sectie te leveren. 

Wat mag je van een studentstage bij ons verwachten?

Wij bieden jou een interessante en leerzame stageperiode waarin jij….

 • …het rechtsgebied kiest dat aansluit op jouw studie; 
 • …stage loopt in ons monumentaal kantoorpand te ’s-Hertogenbosch;
 • …stage loopt in ons modern kantoorpand te Amsterdam;
 • …meedenkt bij het oplossen van moeilijke juridische vraagstukken;
 • …betrokken wordt bij dossiers en cliënten;
 • …minstens eenmaal met een collega mee gaat naar een (online) zitting;
 • …leert hoe jij een goede en inhoudelijke memo schrijft;
 • …deelneemt aan een jurisprudentie- en/of sectieoverleg;
 • …advocaat-stagiaires informeel spreekt tijdens de stagiairelunch;
 • …de sportieve kant van Banning ziet tijdens de werkelijke Banning Bootcamp;
 • …de week evalueert tijdens de vrijmibo aan de enige echte Banning Bar.

Wij bieden stageperiodes aan voor de duur van acht weken (vier dagen per week) of zes weken (fulltime). Hierbij zorgen wij dat jij gedurende jouw stage een optimale begeleiding krijgt van zowel de stagebegeleider als de buddy en wordt jouw stage tussentijds geëvalueerd en afgerond met een eindbeoordeling. Wij bieden de stageplaatsen zowel op onze vestiging te ‘s-Hertogenbosch als Amsterdam aan. De locatie hangt mede af van de sectie, waarbinnen jouw stage zal plaatsvinden.  

Sinds 2018 hebben wij een samenwerking met faculteitsvereniging Magister JFT van de Tilburg University. Jaarlijks organiseren wij voor studenten een Kroegcollege, nemen wij deel aan de jaarlijkse Bedrijvendag Tilburg en organiseren wij een kantoorbezoek in ons monumentaal kantoorpand, het voormalig Paleis van Justitie, te ‘s-Hertogenbosch. Tijdens dit kantoorbezoek dagen wij studenten uit een moot court te houden in één van onze oude zittingszalen.

Laat ons je uitdagen
Laat ons je uitdagen

Benieuwd hoe het er in de praktijk bij ons aan toe gaat? Laat ons jou uitdagen! Stuur je motivatiebrief, CV, cijferlijsten en andere van belang zijnde documenten naar onze sollicitatiecommissie (vacature@banning.nl).  Zij voeren wekelijks overleg om jou snel feedback op jouw sollicitatie te kunnen geven.

Ook als je nog niet toe bent aan een stage of gewoon meer wilt weten over Banning Advocaten staan wij jou met plezier te woord. Met jouw vragen kan je terecht bij onze afdeling PR, Marketing & Communicatie via pr@banning.nl.

Ons ontmoeten voordat je stage komt lopen?

Neem contact op
Neem contact op

Wij zijn jaarlijks te vinden op de Bedrijvendag Tilburg en andere evenementen. In samenwerking met faculteitsvereniging Magister JFT van de Tilburg University organiseren wij voor studenten jaarlijks een Kroegcollege, nemen wij deel aan de Juridische Bedrijvendag Tilburg en organiseren wij een kantoorbezoek in ons monumentaal kantoorpand, het voormalig Paleis van Justitie te ’s-Hertogenbosch. Tijdens dit kantoorbezoek dagen wij de studenten uit een moot court te houden in één van onze originele zittingszalen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze actuele vacatures, evenementen en interessante ontwikkelingen? Volg ons dan op één van onze social media kanalen. 

Let us challenge you!

Banning Advocaten

Spinhuiswal 2
5211 JG ‘s-Hertogenbosch

Volg op social media

Kerngegevens

Omvang organisatie

Tussen 50-100 werknemers

Beroepsopleiding

Intern en Extern

Soort praktijk

Met name Commerciële rechtsgebieden

Klantgroepen

Midkap en middelgrote organisaties, MKB en particulier, Familiebedrijven

Doelregio

(inter)Nationaal, Regionaal en gemeentelijk

Vacatures bij Banning Advocaten

Dit schreef Mr. over Banning Advocaten

Scroll naar boven