Sanne van der Poel (Banning) over focus

Overstapper van de week is Sanne van der Poel. Zij is per 1 september 2023 begonnen als advocaat bij Banning Advocaten in ‘s-Hertogenbosch. Daarvoor werkte Van der Poel als advocaat bij Dekker & Smits Advocaten. Zij is gespecialiseerd in erfrecht.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?

Dank voor de felicitatie! Na een leerzame drieënhalf jaar bij Dekker en Smits Advocaten merkte ik dat ik toe was aan focus op een verdieping binnen één rechtsgebied. Waar ik voorheen nog werkzaamheden verrichtte binnen meerdere rechtsgebieden, focus ik mij bij Banning volledig op het erfrecht. De combinatie bij Banning van de sectie familie- en erfrecht sprak mij direct aan, omdat de advocaten binnen de sectie elkaar met verschillende specialismen aanvullen. 

Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

De eerste werkdag is voorbij gevlogen. Ik ben heel hartelijk ontvangen en heb kennis kunnen maken met de vele collega’s bij andere secties. Hoewel de secties ieder een eigen afdeling hebben, merkte ik gelijk dat er onderling veel betrokkenheid is.

Wat maakt familie- en erfrecht zo leuk?

Binnen het erfrecht kun je als advocaat op veel manieren een rol spelen. De ene keer adviseer je een erfgenaam, de andere keer treed je op als executeur of vereffenaar bij de afwikkeling van een nalatenschap. Dit maakt het werk heel afwisselend. Daarnaast maken de zeer persoonlijke zaken dit rechtsgebied voor mij interessant. 

Was dit altijd al uw droom, of had u als kind iets heel anders in gedachten?

Het is vast herkenbaar, maar vroeger als kind riep ik elke keer weer iets anders, waaronder advocaat. Op de middelbare school kwam bij het oriënteren op een vervolgopleiding uit de testen de opleiding rechten. Dit bleek een goede keuze. Tijdens de opleiding had ik interesse in meerdere rechtsgebieden. Mijn master heb ik breed gehouden, zodat ik daarna nog veel kanten op kon. Gedurende de eerste jaren in de praktijk heb ik uiteindelijk een sterke voorkeur ontwikkeld voor het erfrecht. 

En tot slot: wat mogen uw nieuwe collega’s – en alle lezers van Mr. – van u weten wat zij waarschijnlijk nooit te weten zouden zijn gekomen als u dat hier niet verteld had?

Het zal denk ik niet heel snel voorkomen dat mijn directe collega’s iets niet weten over mij. Als ik op mijn gemak ben, ben ik een open boek, maar ook niet bang om iets te zeggen als het mij niet zint. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven