Raad van State

Specialist in het bestuursrecht. De Raad van State heeft twee belangrijke taken. De Afdeling advisering is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur. De Afdeling bestuursrechtspraak is de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Er werken bij de Raad van State zo’n 550 mensen, onder wie ruim 70 staatsraden en 250 veelal jonge juristen. Als jurist bij de directie Bestuursrechtspraak werk je voor één van de drie juridische kamers:

– Omgevingskamer
– Vreemdelingenkamer
– Algemene kamer

 Je ondersteunt de leden van de Afdeling bestuursrechtspraak bij hun taak als hoogste bestuursrechter. Je hebt dagelijks te maken met maatschappelijk relevante thema’s zoals milieu, ruimtelijke ordening, vreemdelingenzaken en onderwijs.

Inhoudelijke uitdaging

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak komen jaarlijks gemiddeld 13.000 beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorziening binnen. Onze juristen zijn verantwoordelijk voor het vooronderzoek. Het werk vraagt veel juridisch inzicht, analytisch vermogen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Door het volgen van trainingen en cursussen vergroot je je vaardigheid in het logisch en trefzeker formuleren en verbeter je je kennis van het bestuursrecht.

Opleidingstraject voor starters

Werken bij de Raad van State betekent verdieping: zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke groei. Als pas afgestudeerd jurist volg je bij de directie Bestuursrechtspraak een opleidingstraject om specialist te worden in het bestuursrecht. Je werkt onder begeleiding van een seniorjurist en begint meteen met je eigen zaken. Zo heb je direct invloed op het eindresultaat. Na gemiddeld drie jaar behandel je complexe zaken zelfstandig.

Stage

Jaarlijks bieden we rechtenstudenten die in de masterfase zitten de mogelijkheid om tijdens een korte stage een kijkje te nemen in onze bestuursrechtelijke keuken. Tijdens deze stage leer je ons pas echt kennen. Je doet in deze twee weken hetzelfde werk als een jurist bij Bestuursrechtspraak. Zo heb je direct invloed op het resultaat en leer je in korte tijd veel, door te doen. Je werkzaamheden zijn deels afhankelijk van de juridische kamer waarin je meeloopt. Je wordt tijdens de stage intensief begeleid door een jonge jurist met enkele jaren werkervaring. Hij of zij introduceert je in de wereld van het bestuursrecht. Laat bij interesse van je horen via werken@raadvanstate.nl.

Kennismaken

Bezoek ons tijdens de bedrijvendagen van juridische faculteitsverenigingen of op een van onze In-Housedagen, waar je uitgebreid kennismaakt met de Raad van State.

Meer weten?

Kijk op www.raadvanstate.nl/werkenbij voor meer informatie.

Contact: stel je vragen via werken@raadvanstate.nl.

Twitter: @RaadvanState
Facebook: RaadvanState
Instagram: RaadvanState

FEITJES KANTOOR:

De Raad van State…
…is opgericht in 1531

…heeft koning Willem-Alexander als voorzitter

…bestaat verder uit een vice-president, leden en staatsraden

…brengt jaarlijks ongeveer 450 wetgevingsadviezen uit aan regering en parlement

…is gevestigd in het centrum van Den Haag

…is gehuisvest in Paleis Kneuterdijk

Raad van State


Vacatures bij Raad van State

Op dit moment zijn hier geen openstaande vacatures.

Scroll naar boven