Jurist Bestuursrechtspraak bij de Raad van State

Delen:

De Afdeling bestuursrechtspraak is hoogste algemene bestuursrechter van het land. Als jurist bij de directie Bestuursrechtspraak ondersteun je de leden van de Afdeling bij hun werk. Je werkt  voor één van de drie juridische kamers:

  1. Omgevingskamer
  2. Vreemdelingenkamer
  3. Algemene kamer

Jaarlijks doet de Afdeling bestuursrechtspraak zo’n 12.000 uitspraken en geeft de Afdeling advisering 450 wetgevingsadviezen. Bij de Raad van State werken ongeveer 700 medewerkers, waaronder 70 staatsraden en 300 juristen.

Klaar voor de start

Starters werken onder begeleiding van een seniorjurist. Je schrijft conceptuitspraken die direct effect hebben op de samenleving. De uitbreiding van de Efteling, de behandeling van asielverzoeken van lhbti+’ers en het verhuren van woningen via Airbnb. Het is maar een kleine greep uit de zaken waarin de Afdeling bestuursrechtspraak de afgelopen tijd uitspraak heeft gedaan. Heel diverse zaken en alle op hun eigen manier relevant. Als jurist bij de directie Bestuursrechtspraak kun jij dagelijks een steentje bijdragen aan het ontwikkelen van bestaande en nieuwe toonaangevende jurisprudentie.

Wijsheid door ervaring

De eerste jaren staan in het teken van basisvaardigheden; je groeit in je vak. Na gemiddeld drie jaar kun je ambtenaar van staat worden. Dan werk je zonder begeleiding van een seniorjurist. Inmiddels beschik je over uitstekende analytische en methodische vaardigheden en kun je je zowel mondeling als schriftelijk goed uiten.

Jouw ontwikkeling is onze ambitie

Werken bij de Raad van State betekent verdieping: zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke groei. Er is veel ruimte voor begeleiding, opleiding en ontwikkeling. Het werk is uitdagend en afwisselend. Je juridische kennis pas je dagelijks toe bij onderwerpen die spelen in de samenleving. Je krijgt de eerste jaren intensieve begeleiding om in de toekomst zelfstandig te kunnen werken. Dit doe je in een omgeving met veel juridische expertise. Bij de directie Bestuursrechtspraak werken ervaren seniorjuristen en talentvolle starters. Deze juristen hebben allemaal hart voor hun vak, houden van inhoudelijke uitdagingen en verbreden graag hun kennis.

Goede voorwaarden

De Raad van State biedt je een fijn salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een prettige, informele werksfeer. De mogelijkheid om op afstand te werken zorgt daarnaast voor een plezierige balans tussen werk en privé.

Vacatures

Werk je op dit moment als jurist, maar ben je toe aan een nieuwe uitdaging, of kom je net uit de collegebanken? De hoogste algemene bestuursrechter heeft volop ruimte voor talentvolle juristen.

Wil je meer informatie over de vacature ‘Jurist Bestuursrechtspraak’? Ga naar raadvanstate.nl/werkenbij of neem contact op met Erik van Tielraden, unithoofd directie Bestuursrechtspraak: 070 – 426 4617. We komen graag met je in contact.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven