Wendy Vos over staren naar de tekst ‘Erasmus Universiteit Rotterdam’

Wendy Vos studeerde af in 2006. Nu, zeventien jaar later, liep zij in Nijmegen de Vierdaagse en zocht ze en passant nieuwe collega’s. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt ze terug op haar studententijd.

Delen:

Wendy Vos 'toen'

Wendy Vos (1981) is seniorjurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij studeerde in 2006 af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna werkte ze kortstondig bij een advocatenkantoor en bij een bank. Sinds 2009 werkt ze bij de Raad van State in de Vreemdelingenkamer. Vorige week liep ze in Nijmegen de Vierdaagse.

Wat is de beste en slechtste herinnering aan uw studie?
Ik ben de eerste van mijn familie die is gaan studeren. Ik herinner mij nog goed dat ik bij mijn allereerste college in de aula zat, en eigenlijk de hele tijd non-stop zat te staren naar de tekst ‘Erasmus Universiteit Rotterdam’. Ik was zo verschrikkelijk trots dat het mij gelukt was om de universiteit te bereiken! De hele studietijd was gewoon heel leuk en gezellig. De introductieweek alleen al! Al die feestjes! Het enige dat ik écht niet leuk vond, was het wachten op de uitslag van de tentamens elke keer. Als je de uitslag binnen vier weken kon verwachten, kreeg je de uitslag ook echt op de allerlaatste dag van die termijn. Voor iemand met weinig geduld valt dat niet mee!

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak?
Mijn favoriete vakken waren personen- familie- en erfrecht en jeugdstrafrecht en jeugdbeschermingsrecht. Ik heb mijn hele studietijd gedacht dat ik uiteindelijk kinderrechter zou worden. Wat ik minder leuk vond, was wiskunde. Ik heb een paar maanden economie gestudeerd, omdat ik op het vwo best goed was in economie. Maar op de universiteit was het alleen maar rekenen met ingewikkelde matrixen. Niets voor mij!

Wie was voor u een inspiratiebron?
Niet echt een inspiratiebron, maar ik heb tijdens mijn studie wel met veel interesse naar het werk van Koos Plooij gekeken. Hij was destijds de officier van justitie in de zaak tegen de moordenaar van Pim Fortuyn.

Wendy Vos zocht tijdens de vierdaagse naar juristen voor de Raad van State - Mr. online
Wendy Vos ‘nu’

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Eigenlijk niets. Ik heb strafrecht en familie- en jeugdrecht gestudeerd, aangevuld met enkele bestuursrechtelijke vakken. Ik denk dat het goed is om van zoveel mogelijk rechtsgebieden iets mee te krijgen. Misschien had ik wel wat meer bestuurswerk kunnen doen naast mijn studie, maar toen ik studeerde wilde ik mijn tentamens gewoon het liefst zo snel mogelijk gehaald hebben.

Wat wilt u de huidige generatie studenten aan advies meegeven?
Als je nog niet zo goed weet wat je wil gaan doen na je studie, verdiep je dan in mogelijke traineeprogramma’s voor na de studie. Ik heb zelf van 2009 tot en met 2011 naast mijn werk voor de Raad van State de Academie voor Overheidsjuristen gedaan. Je leert dan ontzettend veel, je bezoekt heel veel organisaties en instellingen en je kan het geleerde ook meteen in de praktijk brengen.

Wendy Vos is deze week Mr. van de week. Kijk hier het interview.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven