Ben Fox (Jones Day) over een unieke bedrijfscultuur

Delen:

Overstap van de week is Ben Fox. Fox is op 1 september als partner toegetreden tot de Banking, Finance & Securities-praktijk van Jones Day. Hiervoor was hij partner bij Allen & Overy.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarmee bent u over de streep getrokken om voor Jones Day te kiezen?
Dank je! Ik had de overstap zelf niet verwacht. Een toevallig gesprek bracht me in contact met Jones Day in Amsterdam en daar ontdekte ik dat ze hun Banking-praktijk aan het uitbreiden waren, zowel in Amsterdam als in West Europa.

Ik heb altijd erg veel plezier gehad in het opbouwen van een praktijk binnen een advocatenkantoor – klanten aantrekken, een team opbouwen, de markt uitdagen. De ambitieuze visie van een Amerikaanse gigant die strategisch besloot om de Nederlandse markt te betreden in 2013 bood me onverwachts een fascinerende mogelijkheid om hier partner te mogen zijn, iets wat ik de afgelopen jaren als zeer leuk heb ervaren.

Nog belangrijker, tijdens gesprekken met Jones Day-partners in Amsterdam, Parijs, Londen, New York en Cleveland werd mij duidelijk dat er een consistente, collaboratieve cultuur heerst en er een aanstekelijke positieve sfeer hangt binnen het bedrijf. Het is een unieke bedrijfscultuur en ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van het Banking-team.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Natuurlijk! Het is echt moeilijk om afscheid te nemen van een mooi bedrijf waar ik bijna twintig jaar heb gewerkt. Ik heb veel vrienden via het Allen & Overy-netwerk. Het team waarmee ik heb gewerkt zal ik in het bijzonder erg gaan missen.

Wat wilt u bij Jones Day bereiken?
Mijn doel is om de Banking-praktijk van Jones Day verder te ontwikkelen, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Europa. Jones Day is wereldwijd bekend als de nummer 1 M&A-speler. De uitdaging voor mij zal zijn om de Banking-praktijk op een dergelijk niveau te brengen. Ik geloof absoluut dat dit haalbaar is met de steun van een sterk kantoor zoals Jones Day en haar heldere, strategische visie en onvoorwaardelijke betrokkenheid.

Kunt u zich uw eerste zaak nog herinneren? Kunt u daar iets over vertellen?
Ik herinner me de eerste keer dat een deal specifiek bij mij kwam via een klant, in plaats van via het kantoor. Dat was kort na mijn detachering bij een grote Nederlandse bank. Ik had daar goede vrienden gemaakt, waarvan er één contact met me opnam om de financiering van een Nederlands bedrijf te gaan leiden. Toen ik begreep dat ze daadwerkelijk voor mij kwamen, realiseerde ik me dat het uiteindelijk een ‘people business’ is en dat heeft me geholpen mijn praktijk op te bouwen in de daaropvolgende vijftien jaar (en in de toekomstige jaren…).

Wanneer stapt u weer over?
Ik ben niet van plan om ooit nog van kantoor over te stappen. Het is een emotionele en zeer moeilijke stap en ik kan me niet voorstellen dat een mogelijkheid als deze nogmaals voorbijkomt!

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven