Benne Brouwer (Jones Day) over een ‘goede fit’

Overstapper van de week is Benne Brouwer. Hij is sinds 1 oktober 2023 als associate verbonden aan Jones Day in Amsterdam. Brouwer is gespecialiseerd in het structureren en opzetten van fondsen en het onderhandelen over de fondsvoorwaarden, alsmede de daarmee samenhangende financiële regelgevingskwesties. Hij werkte hiervoor bij Loyens & Loeff.

Delen:

Benne Brouwer (Jones Day)

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Na ruim acht jaar Loyens & Loeff, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb in de loop der jaren op verschillende manieren de mogelijkheid gehad om mezelf te ontwikkelen. Zo ben ik op secondment geweest bij EQT en 24AM, een ruim jaar uitgezonden geweest naar Londen, en heb ik een Grotius-opleiding gedaan. Niettemin had ik het gevoel dat het tijd was voor een volgende stap met een nieuwe uitdaging om te blijven groeien. Jones Day is een heel ander kantoor dan Loyens & Loeff, met een grote wereldwijde aanwezigheid, terwijl het kantoor in Amsterdam nog relatief klein is, waardoor er veel aandacht is voor het individu. Jones Day heeft een sterke fondsenpraktijk met een mix van grote internationale en Nederlandse cliënten. Tijdens de gesprekken kreeg ik een erg positieve indruk van de werkwijze en de kantoorcultuur, waardoor het voelde als een goede fit.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Als je een tijd bij één kantoor werkt, is een overstap altijd spannend. Het was echter tijd voor iets nieuws, en dan heeft het niet zoveel zin om de beslissing eindeloos uit te stellen. Daarbij kreeg ik veel energie van de positieve gesprekken bij Jones Day. De knoop doorhakken was dus niet moeilijk.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Tot op heden wordt alles mij erg gemakkelijk gemaakt. Aangezien het mijn eerste wissel van baan is, vind ik het moeilijk om te zeggen wat mijn grootste uitdaging wordt. Ik ben ook niet bang voor een uitdaging en denk dat die nodig zijn om scherp te blijven in ons werk. 

Welke zaak is u het meest bijgebleven?
Er zijn enorm veel zaken die mij zijn bijgebleven, van de eerste transactie die ik ooit op de fondsenpraktijk deed (een grote spinout in combinatie met een fundraising) tot mijn eerste Academy-zaak. Toch heb ik het meeste zin in alle zaken die mij ongetwijfeld in de toekomst bij zullen blijven.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven