Partnerbijdrage van

Beroepsopleiding Gemeentejuristen in september van start

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Beroepsopleiding Gemeentejuristen

De Beroepsopleiding Gemeentejuristen gaat in september 2020 weer van start. De opleiding biedt juristen die werkzaam zijn bij decentrale overheden verdieping en verbreding van kennis. Ook versterken deelnemers hun strategisch inzicht en oefenen zij in vaardigheden zoals proactief adviseren en onderhandelen.

Het werk van de gemeentejurist wordt steeds complexer en veeleisender. Denk bijvoorbeeld aan de decentralisatie van taken in het sociaal domein, de omvangrijke wetgevingsoperatie in het omgevingsrecht en de ontwikkelingen in het veiligheidsbeleid. Dat vraagt om nieuw denken en doen. Met de Beroepsopleiding Gemeentejuristen vergroten deelnemers de juridische kracht van hun gemeenten.

De opleiding bestaat uit 25 dagdelen (13 dagen) over een periode van 9 maanden. Het is een intensief opleidingstraject van driewekelijkse bijeenkomsten met praktijkcasuïstiek. Vanwege de coronacrisis neemt de organisatie extra maatregelen. Afhankelijk van de in september geldende adviezen vindt het onderwijs mogelijk deels op locatie en deels online via een livestream plaats. De beroepsopleiding heeft intussen ruime ervaring opgedaan met online onderwijs. Deelnemers sluiten de opleiding af met een mondeling examen in juni 2021.

Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.gemeentejurist.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top