Beter schrijven

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Mijn lezers hebben het misschien wel gemerkt: er was al maanden geen blog meer van mij te bekennen op mr online. Niet dat ik niks beleef, integendeel. Het probleem is juist dat er zoveel gebeurt dat het alweer achterhaald is als ik erover wil schrijven: online dispute resolution in Canada en Australië, kunstmatige intelligentie, big data, Trump, verkiezingen, uitstel bij de invoering van ons KEI-systeem omdat het systeem nog niet snel genoeg werkt. En nee, dat laatste is nog niet achterhaald. Ik heb mij voorgenomen om vaker korte blogjes te schrijven. We zullen zien of dat werkt.

Deze week waren er twee dingen die ik toch echt moet delen met mijn lezers omdat ik er heel blij van werd. Het eerste is de voorbeeldige manier waarop de federale gerechten van het 9e circuit,  die in de Verenigde Staten de zaak behandelen over de Trump travel ban ons de zaak mee laten beleven. Het hele dossier is hier te lezen, inclusief uitleg van de procedure en alle documenten.

Het tweede is een uitspraak van de wrakingskamer van de rechtbank Rotterdam. Een kinderrechter wordt gewraakt door twee minderjarigen. De wrakingskamer schrijft een uitspraak die bewondering verdient vanwege de begrijpelijkheid: ECLI:NL:RBROT:2017:911. Zo wil je kunnen schrijven, en dan niet alleen voor minderjarigen.

Deze uitspraak doet veel denken aan de uitspraak van het hof van beroep in de Trump travel ban zaak. Beide zijn goed te volgen voor mensen zonder juridische training – ik aarzel een beetje omdat je met juridische training zoiets toch niet echt goed meer kunt beoordelen. Ze zijn een genot om te lezen: zo kan het dus ook!

En dan: net nu we in de rechtspraak bezig zijn om digitaal te gaan en verder papierloos te worden bedenken ze bij Vespa de Gita: een zelfrijdende koffer die zijn bezitter als een hondje volgt met de bagage in zijn binnenste: kijk hier naar dit ontroerend leuke filmpje. Die had ik dus graag gehad toen ik nog met een koffer grote dossiers moest zeulen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl