Bijna helft eerstejaars studenten komt uit het buitenland

Nederlandse hogescholen en universiteiten zijn nog steeds erg in trek bij internationale studenten, zo meldt onderwijsbond AOb op zijn website. "Bij de universiteiten komt dit collegejaar zelfs 40 procent van de eerstejaars niet uit Nederland."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het aantal buitenlandse studenten blijft stijgen. Ook de coronacrisis lijkt er geen grote invloed op te hebben gehad. De meeste buitenlandse studenten komen uit Europa. “In het hbo trokken opleiding op het gebied van recht, administratie, handel en zakelijke dienstverlening de meeste studenten uit het buitenland”, meldt de website van AOb. “Aan de universiteit trokken studies in de richtingen van journalistiek, gedrag en maatschappij de meeste internationals.”

Wil je het complete artikel lezen? Klik hier.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top