Blijf niet stil als een medewerker langdurig ziek is

Hr-consultant Diana van Asten hoort het te vaak: verhalen van mensen die langdurig ziek waren, en in die tijd niets hoorden van hun werkgever. Dat moet anders, vindt ze. Daarom geeft ze in deze column drie belangrijke tips aan werkgevers en leidinggevenden.

Delen:

foto: Depositphotos

Als ik op een verjaardag ben, vragen mensen vaak wat voor werk ik doe. Of de mensen die het al weten, delen hun frustratie. Omdat ik veel complex verzuim begeleid, delen mensen dan ook vaak hun negatieve ervaringen. En dat zijn er — helaas — een hoop. Complete radiostilte na de ziekmelding, geen oproep vanuit de arbodienst, geen persoonlijk contact of geen overleg. Ik wijd deze column daarom aan het leed dat ziekteverzuim heet, met name om ervoor te zorgen dat de stilte wordt doorbroken en de juiste acties in gang worden gezet.

Langdurige ziekmelding

Stel je eens voor: je wordt wakker en sleurt je naar je werk. Op je werk is er geen aandacht voor jouw zorgen, de mantelzorg die je hebt naast je werk en de scheiding waar je in zit. De deadlines vliegen je om je oren. Jouw team staat op… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven