Boek van de week: Het Gerecht, een juridisch kookboek

Er kunnen nog heel wat leuke linkjes gelegd worden tussen juridische termen en culinaire recepten. 'Het Gerecht' is een leuk receptenboek-idee voor alle rechtenstudenten die van koken houden.

Delen:

In Het Gerecht vind je maar liefst 40 juridische recepten. Start de dag bijvoorbeeld met een paar heerlijke notarisappelpannekoekjes. Denk voor de lunch eens aan een gezonde pleidooier. Als voorgerecht serveer je een WOBerginesalade en voor het diner komen een heerlijke bisque van griffierkreeftjes en de burgerplicht aan bod. De maaltijd kan worden afgesloten met een puntje ontslagroomtaart of een stuk niet te versmaden peer review cake. Je vindt er zelfs een paar arresten met een culinair tintje.

De perfecte juridische borrel

Verder vind je in het receptenboek recepten voor hapjes en drankjes om de perfecte juridische borrel mee te organiseren: denk aan een man­-met-de-­hamer-cocktail met als versnapering gevulde daders met spek of proeftijd, een goedgevulde schaal met tapas. De uitleg over enkele basistermen, zoals conservatoir beslag en zuivere splitsing, maken dit juridische kookboek compleet.

Eet smakelijk!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven