Booming business op de zolderkamer

Delen:

JFV Groningen heeft de nieuwe In Casu Magazine gepubliceerd, met daarin een artikel van Renske Fokkema over het gedoogbeleid in Nederland.

“Het gedoogbeleid in Nederland was jarenlang uniek. Voor lange tijd leek een schijnbaar onoplosbaar probleem onder controle gehouden te worden”, zo begint het artikel. “Toch blijkt tegenwoordig dat dit gedoogbeleid gepaard gaat met onhoudbare en illegale aan-huisteelt in talloze woonwijken.”

Renske komt tot de conclusie: “Nederland loopt niet meer voorop maar zelfs achterop op het gebied van het drugsbeleid. Hoe graag men ook wil blijven vasthouden aan het gedateerde regime, stukje bij beetje lijkt er verandering te komen in het wietbeleid dat ogenschijnlijk stond als een huis. Het uiteindelijke doel: illegale thuisteelt in ons land terugdringen door het verwarrende drugsbeleid om te toveren tot zuivere koffie. Misschien dienen we daarvoor het voorbeeld van onze Uruguayaanse en Canadese vrienden op te volgen. Een mooi doel maar misschien niet zonder gevaar; als je iemand een vinger geeft, neemt hij of zij graag de hele hand.”

Lees hier het volledig artikel en editie van In Casu Magazine.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven