Burn-out voorkomen? ‘Heb je zelf veel invloed op’

Steeds meer studenten krijgen een burn-out, veelal vanwege de vele activiteiten die ze verrichten. Burn-outklachten zijn vaak lastig te onderscheiden van klachten door depressie of angst. Intermediair nam de burn-out onder de loep.

Delen:

beeld: Depositphotos

Een op de zes werknemers heeft met burn-outklachten en één op de drie die uitvalt, geeft als reden hoge werkdruk en stress. Hoe voorkom dat je een burn-out krijgt? ‘Voor een groot deel ligt de verantwoordelijkheid bij jezelf.’

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hadden vorig jaar 1,3 miljoen Nederlanders burn-outklachten, al gebruikt het bureau tegenwoordig de term werkgerelateerde psychische vermoeidheid voor klachten als vermoeidheid en uitputting. Het CBS verwijst naar het boek In de ban van burnout (2022) van psychiater en onderzoeker Christiaan Vinkers, waarin staat dat burn-outklachten lastig te onderscheiden zijn van klachten door depressie of angst.

Sanna Prinsen werkt als onderzoeker bij Amsterdam UMC en legt uit dat niet betrouwbaar te meten is of iemand een burn-out heeft: ‘We weten nog niet goed wat een burn-out precies is en daardoor is het lastig om… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven