Carrièrewisselingen bij Eversheds Faasen, Marxman Advocaten, De Boorder Schoots

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Marie-Louise Lugard-van Basten Batenburg is benoemd tot counsel bij Eversheds Faasen. Op de afdeling arbeids- en medezeggenschapsrecht in Rotterdam van hetzelfde advocatenkantoor is Anique Bitterlich-Straver gestart als senior advocaatmedewerker.

Het advocatenteam van Marxman Advocaten is met ingang van 1 oktober versterkt door Sanneke Pouw. Pouw is binnen de sectie Ondernemingen werkzaam op het gebied van het algemeen contractenrecht en civiel recht. Daarnaast ondersteunt zij, gezien haar ervaring op het bouwrechtelijke vlak, de sectie Vastgoed & Overheid.

Marijke Overmars is in dienst getreden bij familierechtadvocatenkantoor De Boorder Schoots. Overmars is een zeer ervaren advocaat die na een uitstap naar de jazzmuziek heeft gekozen voor het familierecht. Als advocaat bij de Boorder Schoots richt zij zich vooral op het huwelijksvermogensrecht.

Hanna Sluis en Koen van den Berg zijn samen een kantoor begonnen in Amsterdam, Sluis van den Berg advocaten. Van den Berg werkte bij Wieringa Advocaten, Sluis bij Eldermans & Geerts Advocaten. Zij adviseren en procederen op het gebied van arbeidsrecht, vastgoed en algemeen verbintenissenrecht. Ook voeren zij een (internationale)incassopraktijk.

De Amsterdamse notaris Maarten Meijer is gekozen tot een van de zestig leden van de Council (ledenraad) van het European Law Institute.

Pieter van Regteren Altena (60) is per 30 oktober aangetreden als deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Hij volgt Germ Kemper op, die zes jaar deken was. De deze zomer benoemde deken van de Nederlandse Orde van Advocaten, Walter Hendriksen, is ook afkomstig van Van Doorne. Beiden zijn daar partner.

Per 1 oktober is C-law gestart, een boutique advocatenkantoor gevestigd in ’s-Hertogenbosch dat gespecialiseerd is in (commerciële) contracten, concurrentievraagstukken, compliance issues en consumentenrecht. Oprichtster is Claudia Bruins, voorheen werkzaam bij Deterink.

De advocaten Frank Feenstra en Artjan de Putter hebben per 1 november hun dienstverband bij respectievelijk Dirkzwager Advocaten en Notarissen in Arnhem en Phijffer Advocaten in Nijmegen verruild voor een eigen onderneming in Ede. Het kantoor, genaamd Feenstra De Putter, is gespecialiseerd in insolventierecht en ondernemingsrecht.

Stefan Sagel, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, is per 1 november benoemd tot hoogleraar arbeidsrecht aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Frits Oldenburg (52) is sinds kort als counsel verbonden aan FG Lawyers in Amsterdam. Hiervoor was hij notaris en partner bij NautaDutilh.

Ramon Frankfort is als partner toegetreden tot Siebert & Becker Advocaten in Haarlem. Frankfort is afkomstig van De Nerée, Tuinman & Van Woensel Advocaten.

De Brauw Blackstone Westbroek heeft vier nieuwe partners benoemd, allen uit ‘eigen kweek’. Rick van ‘t Hullenaar houdt zich bezig met compliance en handhaving van verschillende soorten nationale en internationale regelgeving, waaronder financiële, handelssanctie en anti-corruptie regelgeving. Richard van Staden ten Brink is ook op dit terrein actief en houdt zich daarnaast bezig met compliance vraagstukken rond dataregulering, waaronder privacyregelgeving en de handhaving hiervan. Medewerker en tevens hoogleraar financieel strafrecht aan de Vrije Universiteit Roan Lamp isals partner-hoogleraar benoemd. Hij zal zich met name bezighouden met de strafrechtelijke aspecten van zaken. Michael Schouten is benoemd als partner in het hart van de ondernemingsrechtpraktijk van De Brauw. Hij is gespecialiseerd in corporate governance, in nationale en internationale overnames en openbare biedingen.

Kim Deelen (32) is per 1 november als advocaat toegetreden tot Palthe Oberman advocaten. Zij is gespecialiseerd in het medezeggenschapsrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven