Carrièrewisselingen bij HBN Law, Legaltree, BarentsKrans

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die in de afgelopen weken op de webredactie zijn binnengekomen.

Robert Bottse is op 1 september 2012 als advocaat in dienst getreden bij HBN Law op Curaçao. Hij was eerder advocaat bij Allen & Overy en keert nu terug in de advocatuur, na als bedrijfsjurist bij ING en LeasePlan werkzaam te zijn geweest. Zijn werkterrein omvat kapitaalmarkten, structured finance, secured lending en corporate finance.

Per 1 september is Esther Reijnders, na 11 jaar op hetzelfde kantoor te hebben gewerkt, samen met Emke Vreugdenhil een eigen kantoor begonnen. De naam van het kantoor is Reijnders Vreugdenhil Advocaten en ze zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en letselschade.

Door de overstap van mr. Jan-Willem Kolenbrander naar De Clercq Advocaten Notarissen heeft het Ondernemingsrechtteam kans gezien om haar kennis op het gebied van franchising uit te breiden. Mr. Kolenbrander was jarenlang werkzaam op een in franchising gespecialiseerd advocatenkantoor en kent daardoor als geen ander de kansen en problemen die zich kunnen voordoen bij franchising. “Franchisenemers, maar ook de franchisegever, beseffen zich soms onvoldoende wat er bij een dergelijke samenwerking komt kijken. Een deugdelijke advisering, zowel ten aanzien van juridische als economische zaken is dan ook van groot belang om de samenwerking te laten slagen.”, aldus Jan-Willem Kolenbrander.

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen in Den Haag heeft haar sectie Ondernemingsrecht versterkt met de komst van Christian van Megchelen. Christian is specialist op het gebied van fusies en overnames. Met het aantrekken van Christian zet Pels Rijcken een belangrijke nieuwe stap in het verstevigen van de corporate praktijk. Deze werd eerder al op energierechtelijk gebied versterkt door de komst van Iman Brinkman. Christian heeft ruime ervaring in de energiesector, evenals in de TMT-, industrie- en financiële sectoren.

Legaltree verwelkomt drie nieuwe partners: Simona Tiems, Dirk Boselie en Bart Wilton.
Simona Tiems is specialist in gezondheidsrecht en medische aansprakelijkheidsrecht. Ze heeft op deze terreinen 16 jaar gewerkt bij Van Benthem & Keulen en Nysingh. Bij Legaltree versterkt ze het team dat zich op de zorgsector richt.
Dirk Boselie heeft zich gespecialiseerd in mededingingsrecht en marktregulering. Hij is 14 jaar verbonden geweest aan Holland Van Gijzen en Banning Van Kemenade & Holland. Dirk heeft veel ervaring met procedures voor de zorg- en energiesector. Hij is een expert waar het gaat om de bevoegdheden – en de grenzen daarvan – van de marktautoriteit zelf en staat bedrijven bij die een boete (dreigen te) krijgen van een toezichthouder.
Bart Wilton is gespecialiseerd in het bank- en effectenrecht. Na zijn studies Nederlands recht en bedrijfseconomie werkte hij ruim 10 jaar bij NautaDutilh waar hij grote ondernemingen, banken en andere financiële instellingen heeft geadviseerd bij allerhande financieringsvraagstukken. Hoewel Bart brede ervaring heeft op financieringsgebied, heeft hij zich in het bijzonder gericht op overnamefinancieringen en projectfinancieringen. Daarnaast heeft hij zich gefocust op de energiesector.

Per 1 oktober 2012 sluit Anke Stellingwerff Beintema zich als partner aan bij Maasdam Broers Fischer advocaten. Stellingwerff Beintema is gespecialiseerd in het (Europese) aanbestedingsrecht en staatssteunrecht. Zij staat hierin zowel (semi-)overheden als ondernemingen bij. Stellingwerff Beintema beschikt over zeer ruime proces- en advieservaring. Hiervoor was zij meer dan elf jaar werkzaam bij Loyens&Loeff.

De praktijkgroep Corporate Litigation van BarentsKrans is per 1 oktober 2012 versterkt met Jan van Nass. Van Nass werkte hiervoor vijf jaar bij Allen & Overy op de afdeling Litigation & Dispute Resolution. Hij studeerde Nederlands recht en rechtsfilosofie in Leiden.

Smithuijsen Winters & De Vries Advocaten in Haarlem en Hoofddorp heeft mr. Thei Houben aangetrokken als nieuwe advocaat. Houben studeerde afgelopen zomer af aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn afstudeerscriptie behandelde de mogelijke strafrechtelijke vervolging van excessieve overtredingen op het sportveld.

Charlotte Fruytier heeft zich per 1 oktober 2012 aangesloten bij Boontje advocaten in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht. In het verleden werkte zij bij Simmons&Simmons en DLA Piper. Ook is zij een aantal jaar als interim-advocaat werkzaam geweest.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven