Carrièrewisselingen bij Lexence, Jones Day, Fender Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Hendrik Bennebroek GravenhorstNotaris Hendrik Bennebroek Gravenhorst (1971) is per 1 mei bij Lexence gestart als partner ter verdere versterking van het ondernemingsrechtnotariaat. Eerder was Bennebroek Gravenhorst partner bij DLA Piper en werkzaam bij Loyens & Loeff.

Irene VermeerenOp 1 mei 2016 startte Irene Vermeeren (45) als partner bij Jones Day Amsterdam. Vermeeren houdt zich bezig met de Nederlandse en Europese pensioen en compensation & benefits praktijk van Jones Day. Vermeeren is expert in pensioenprojecten, adviezen en procesvoering.

Nelleke de Langen-LoeffenNelleke de Langen-Loeffen is per 1 mei als advocaat gestart bij Fender Advocaten. Nelleke adviseert en procedeert over de meest uiteenlopende arbeidsrechtelijke kwesties. Hiervoor was ze werkzaam bij Holla Advocaten.

Clifford Chance heeft per 1 mei 2016 drie counsels benoemd in Amsterdam. Mirjam van der Kaay, Folko de Vries en David Woolmer zijn actief in de Banking & Finance-praktijk van Clifford Chance Amsterdam.
Mirjam van der Kaay (34) legt zich toe op het adviseren van zowel kredietverstrekkers als -nemers op het gebied van overnamefinanciering, herstructureringen, en algemene kredietverstrekking.
Folko de Vries (35) legt zich toe op overnamefinanciering en algemene kredietverstrekking.
David Woolmer (41) is een Engelse advocaat die zich met name richt op exportkredietfinanciering, projectfinanciering en overnamefinanciering.

Michaël RijnjaStek heeft zich per 1 mei versterkt met Michaël Rijnja. Hij gaat als senior M&A-advocaat aan de slag. Zijn komst is onderdeel van de groei van de Corporate M&A en Private Equity praktijken van Stek. Voor zijn overstap werkte Rijnja respectievelijk anderhalf jaar bij Allen & Overy en meer dan vijf jaar bij Stibbe.

Wieger ten Hove is met ingang van 1 mei 2016 als Counsel toegetreden tot Simmons & Simmons LLP. Wieger is (toegevoegd) notaris, gespecialiseerd in ondernemings- en financieel recht.

Evert van Gelderen en Elise MenkhorstOp 1 mei 2016 is Evert van Gelderen begonnen als partner Intellectuele Eigendom & ICT bij BANNING advocaten & fiscalisten in Den Bosch. Hiervoor was hij bijna 15 jaar verantwoordelijk voor de intellectuele eigendomsrechtpraktijk van De Gier | Stam & Advocaten.
IE-specialist Elise Menkhorst maakte na bijna 9 jaar werkzaam te zijn geweest bij De Gier | Stam & Advocaten eveneens de overstap naar BANNING. Beiden adviseren en procederen in nationale en grensoverschrijdende geschillen op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht, onder meer over de bescherming van namen en producten.

Daniëlle RadderPer 1 mei 2016 is Daniëlle Radder overgestapt van AKD naar Leijnse Artz. Zij zal haar praktijk op het gebied van het mededingingsrecht en aanbestedingsrecht voortzetten en zich hierbij toeleggen op de sector Gezondheidszorg & Life Sciences.

Per 1 april zijn de advocaten Carel Abeln, Nicolet Don, Liza Sol, Martijn Zaal en medewerkster Marjon Verburg toegetreden tot De Vos & Partners Advocaten in Amsterdam. Abeln en Sol versterken de sectie Ondernemingsrecht, Don de sectie Bouw & Vastgoed en Zaal de sectie Arbeidsrecht & Medezeggenschap.

Daniëlle van der ZandeDaniëlle van der Zande is voor zichzelf begonnen met Het Contractenkabinet. Zij biedt allround juridische dienstverlening aan particulieren en het MKB. Op deze manier kan Daniëlle uitdaging en ondernemerschap goed combineren.

Wilfred SteenbruggenPer 14 maart is Wilfred Steenbruggen overgestapt van Bird & Bird naar Leijnse Artz in Rotterdam. Hij zet daar zijn praktijk voort op het gebied van Technologie, Media & Telecommunicatie (TMT) en is daarnaast werkzaam in de Gezondheidszorg & Life Sciences praktijk. Steenbruggen is enkele jaren werkzaam geweest als juridisch expert bij de rechtsvoorganger van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

CMS Nederland heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd: Willem Hoorneman (55) (managing partner) en Erik Vorst (42) (bestuurslid). Voormalig bestuursvoorzitter Dolf Segaar gaat zich weer volledig op zijn Corporate Litigation en Sportrechtpraktijk richten. Bella van Erkelens, die in het oude bestuur verantwoordelijk was voor de portefeuille HRM, zal haar loopbaan buiten kantoor voortzetten.

Ronald RussoTilburg University heeft Ronald Russo 1 maart benoemd tot hoogleraar Belastingrecht, in het bijzonder Tax Assurance. Deze leerstoel is gecreëerd in het kader van het Deloitte Fonds Tax Assurance. Russo werkt sinds 2006 bij het Fiscaal Instituut Tilburg van Tilburg University en is daarbinnen verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoeksprogramma Tax Assurance.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven