Carrierèwisselingen bij Schaap & Partners, Universiteit Leiden en Amsterdam

Delen:

Deze week de benoemingen van Jonathan Zeitlin en Marielle Koppenol-Laforce tot hoogleraar. Verder twee toetredingen tot partner en de voordracht voor benoeming tot raadsheer van Robert Jan Koopman in de Hoge Raad.

Mr. dr. Robert Jan Koopman is voorgedragen voor benoeming tot raadsheer in de Hoge Raad. Koopman is thans vice-president van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Van 1999 tot 2008 was hij aan hetzelfde gerechtshof verbonden als raadsheer. Koopman promoveerde in 1996 aan de Universiteit van Amsterdam op de dissertatie ‘Bewijslast in belastingzaken’.

Prof. dr. Jonathan Zeitlin (1955) is benoemd tot hoogleraar Public Policy and Governance aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Zeitlin onderzoekt nieuwe vormen van bestuur, binnen en buiten de natiestaat. In zijn recente werk bekijkt hij de ontwikkeling van een nieuwe architectuur van ‘experimentalistisch’ bestuur in de Europese Unie. Deze is gebaseerd op recursieve processen van gestructureerde regelgeving en revisie door netwerkoverleg tussen Europese en nationale actoren. In samenwerking met een internationale groep van wetenschappers analyseert Zeitlin de uitbreiding van deze architectuur buiten de grenzen van de EU en de opkomende rol ervan in global governance. Als hoogleraar aan de UvA wil Zeitlin een vergelijkend onderzoekproject starten naar de nationale invloed van experimentalistisch bestuur van de EU met betrekking tot een aantal specifi eke beleidsterreinen in verschillende lidstaten, waaronder Nederland.

Marielle Koppenol-LaforceMet ingang van 1 februari 2010 is Marielle Koppenol-Laforce benoemd tot hoogleraar Internationaal Commercieel Contracteren aan de Universiteit Leiden. Het gaat om een deeltijdaanstelling. Marielle Koppenol-Laforce is als advocaat-partner verbonden aan Houthoff Buruma. Zij is werkzaam binnen de sectie Corporate Litigation. Koppenol-Laforce is gespecialiseerd in international litigation en arbitration, commerciële contracten en internationaal privaatrecht.

Siekman & Stassen Advocaten en Belastingadviseurs N.V. te Hoofddorp heeft per 1 januari 2010 Laban de Rijke toe laten treden als partner. De Rijke is een breed geörienteerde advocaat met een accent op het voeren van fiscale (getinte) procedures op het snijvlak van civiel- en fiscaal recht. Gedurende enige jaren houdt hij zich ook bezig met geschillen met internationale – en Europeesrechtelijke invalshoeken en de algemene praktijk.

Xander BlokzijlSchaap & Partners, Advocaten en Notarissen, te Rotterdam maakt bekend dat Xander Blokzijl met ingang van 1 januari 2010 is toegetreden als notarieel partner.

Xander Blokzijl is sinds 2003 verbonden aan de praktijkgroep Ondernemingsrecht van Schaap & Partners en heeft brede ervaring met de notariële aspecten van het ondernemingsrecht. Hij adviseert Nederlandse en internationale ondernemingen op het gebied van herstructureringen, joint ventures en de overnamepraktijk.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven