Carrièrewisselingen bij Simmons & Simmons, Dicke Röell Breedveld, DLA Piper

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Andrea ChaoSimmons & Simmons heeft Andrea Chao aangetrokken voor de uitbreiding van het Real Estate & Construction team in Amsterdam. Ze is per 1 november 2014 in dienst getreden als Managing Associate.

Nynke WallerNynke Waller (36) is recent toegetreden tot Dicke Röell Breedveld Executive Search, Interim Management, CareerFocus als Associate Partner. Zij is verantwoordelijk voor de executive search van Bedrijfsjuristen, Advocaten en Notarissen. Hiervoor was zij werkzaam bij Boekel De Nerée in de functie van Hoofd Recruitment & Opleidingen.

Barbara van HussenDLA Piper heeft per 1 november Barbara van Hussen, thans co-managing partner van het kantoor in Amsterdam, tot co-managing director (MD) van Europa en het Midden- Oosten benoemd. Van Hussen zal, naast haar M&A praktijk, invulling geven aan de strategie van DLA Piper om de vestigingen in de regio nog beter te integreren.

Priscilla de Haas, fiscaal(straf)rechtspecialist en buitenpromovenda aan de Erasmus Universiteit verruilt het Amsterdamse De Bont Advocaten voor de opstart van haar eigen kantoor De Haas Advocatuur in Rotterdam.

Per 1 oktober is Workx versterkt met de komst van Bas den Ridder. Hij is sinds 2006 advocaat en hij houdt zich bezig met arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Ridder heeft jarenlang gewerkt bij Baker & McKenzie.

Hanneke van DijkPer 1 november is Mr. Hanneke van Dijk gestart als business development manager bij Jones Day in Amsterdam. Zij heeft hiervoor onder meer 16 jaar als advocaat gewerkt bij NautaDutilh in Amsterdam en zij was actief betrokken bij de oprichting van hun buitenkantoor in Londen.

Myrthe SteenhuisMyrthe Steenhuis, specialist arbeidsrecht en franchiserecht, is per 1 november 2014 benoemd tot partner van Köster Advocaten te Haarlem. Myrthe Steenhuis is sinds 1998 advocaat en vanaf 2011 verbonden aan Köster Advocaten.

Erik ScheerPer 11 oktober heeft Baker & McKenzie Erik Scheer benoemd tot lid van haar Executive Committee, het wereldwijde managementteam. Scheer is partner Tax bij het kantoor in Amsterdam.

Berber Brouwer is per 1 oktober 2014 overgestapt naar Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Amsterdam. Zij is daar verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de (internationale) praktijk Intellectueel Eigendomsrecht, Media en ICT.

Per 1 oktober 2014 is Matthijs Terstegge als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Eerder was hij 5,5 jaar werkzaam bij Lexence advocaten en notarissen te Amsterdam. Matthijs is gespecialiseerd in het huurrecht.

Bep Bergman-KlaasenPer 25 september is Bep Bergman-Klaasen (51) voorzitter van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN). Zij is de opvolger van Aniel Autar, die vier jaar lid is geweest van het EPN-bestuur. Bergman heeft reeds eerder bestuursfuncties binnen de KNB vervuld en is als notaris verbonden aan Dijkstra Jansen Bergman notarissen in Stadskanaal.

Per 1 september is Sebastiaan van DugterenSebastiaan van Dugteren (1974) toegetreden als Director bij Deloitte Legal. Sebastiaan was hiervoor werkzaam bij Loyens & Loeff in Amsterdam en in New York. Binnen Deloitte houdt hij zich bezig met juridische advisering van binnen- en buitenlandse ondernemingen op het gebied van het vennootschapsrecht.

Nienke Pepers-Hohmann is sinds 1 september als medewerker verbonden aan Holland Van Gijzen advocaten & notarissen te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in financieel recht en richt zich bij HVG op dienstverlening aan cliënten in de financiële sector. Pepers-Hohmann was hiervoor onder meer werkzaam bij Kempen & Co en CMS Derks Star Busmann in Amsterdam.

Priscilla Trip (36) is met ingang van 1 september als partner toegetreden tot Marxman Advocaten. Haar komst valt samen met het openen van een kantoor in Apeldoorn. Trip is voorzitter van de sectie Arbeid & Organisatie en vestigingscoördinator Apeldoorn.

Advocaat Marga Verwoert heeft zich per 1 augustus als counsel intellectueel eigendom aangesloten bij Hoogenraad & Haak, advertising + IP advocaten. Verwoert werkte al een jaar ad interim bij dit Amsterdamse nichekantoor.

Per 25 augustus is Denise U. Tuinfort toegetreden als Senior Manager bij Deloitte Legal Amsterdam. Denise was hiervoor werkzaam bij Baker & McKenzie en Van Campen Liem in Amsterdam. Binnen Deloitte houdt Denise zich bezig met innovatieve projecten en het adviseren van binnen- en buitenlandse ondernemingen op het gebied van het internationale vennootschapsrecht.

Advocaten Familie- & Erfrecht heeft haar team per 1 augustus versterkt met de komst van Maarten van der Meulen en per 1 september met de komst van Sarah Oosterhuis-Broers. Voorheen was Van der Meulen werkzaam in het notariaat waar hij zich specialiseerde in het familie- en erfrecht. Hij treedt inmiddels tien jaar op als belangenbehartiger van cliënten die in een familieconflict zijn beland.
Sarah Oosterhuis-Broers is sinds 2008 werkzaam als advocaat en is gespecialiseerd in het familie- en erfrecht.

Arjen Mulderije heeft zich per september aangesloten als partner bij Van Campen Liem binnen de corporate praktijkgroep van het kantoor in Amsterdam. Hij is een ondernemingsrechtadvocaat met uitgebreide ervaring op het gebied van M&A, private equity en financieel recht. Meest recentelijk was hij partner bij Boekel de Nerée en trad hij op als onafhankelijk adviseur.

Met ingang van 1 september is Lidwien Hazenberg (44) als advocaat arbeidsrecht in dienst (her)getreden bij KienhuisHoving advocaten en notarissen. Zij is tevens werkzaam voor de praktijkgroep Contracten-, Proces- en Aansprakelijkheidsrecht. Sinds 2006 was zij werkzaam als bedrijfsjurist, en later als hoofd afdeling Legal, bij Grolsch in Enschede. Daarvoor werkte zij al twee jaar bij KienhuisHoving als advocaat Arbeidsrecht.

Loyens & Loeff heeft haar Corporate Investigations, Compliance & Defence team versterkt met de komst van Susanne van Breukelen. Zij adviseert en procedeert op het gebied van financieel-economisch en fiscaal strafrecht. Zij komt van DLA Piper en heeft zeven jaar ervaring in de advocatuur.

Antoine Buyse is met ingang van 1 oktober benoemd tot profileringshoogleraar rechten van de mens in multidisciplinair perspectief. Ook wordt hij directeur van het gerenommeerde Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) bij de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.

Advocaat Valerie van den Berg is in augustus toegetreden als counsel tot de litigationpraktijk van Baker & McKenzie Amsterdam. Hiervoor was zij werkzaam bij Spigt Litigators.

Advocaten – en notarissenkantoor AKD heeft advocaat Joris Rijken aangetrokken als senior medewerker voor het brancheteam Gezondheidszorg. Rijken was voorheen werkzaam bij Pels Rijcken, waar hij onder meer optrad voor de Nederlandse Zorgautoriteit.

Rick Verhagen is benoemd tot hoogleraar Romeins recht en samenleving aan de faculteit der letteren van de Radboud Universiteit. Verhagen werkt sinds 1996 aan de rechtenfaculteit, aanvankelijk als hoogleraar burgerlijk recht en sinds 2001 als hoogleraar internationaal privaatrecht, rechtsvergelijking en burgerlijk recht. Hij is ook verbonden aan advocatenkantoor Clifford Chance.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven